Connect with us

Revistateo.ro

Prajitura Regina

Prajituri

Prajitura Regina

Prajitura Regina este una dintre cele mai populare delicatese. Pentru cei care adora prajiturile cremoase si usor de facut, aceasta este reteta ideala!

Ingrediente pentru prajitura Regina

– 300 grame de zahar;
– 250 ml. de apa;
– 300 grame de faina;
– 70 grame de unt (sau margarina);
– 2 linguri de zahar pudra;
– o lingurita de bicarbonat stins.

Prajitura Fanta

Prajitura Dobos

Cum se prepara prajitura Regina

1. Se arde zaharul si se stinge cu apa, apoi se fierbe si se da la rece.

2. Din unt, zahar, faina, bicarbonat si jumatate din sirop se face o coca potrivita.

3 Se intind 3 foi si se coc. Se umplu cu crema.

4. CREMA: Restul de sirop se amesteca cu lapte incat sa totalizeze 450 g si se amesteca cu 3 linguri de faina.

5. Se pune la fiert. Cand se raceste se amesteca cu 200 grame de unt (margarina) frecat cu 180 grame de zahar pudra.

6. Crema fiarta se pune treptat (sa fie rece), in untul cu zahar.

7. Se umplu cele 3 foi. Se glazureaza cu urmatoarea glazura: se freaca 2 galbenusuri cu 100 grame de zahar pudra si coaja de la o lamaie. Se glazureaza prajitura si se faramiteaza ciocolata. De asemenea, poti adauga deasupra si niste nuci maruntite.

Pofta buna!

5 Comments

5 Comments

  1. Susai ana

    2016-04-25T18:51:17+03:00 at 2016-04-25T18:51:17+03:00

    Buna. Din cele 300g zahar fac si sirop pun si in coca? Nu am inteles. Lipseste ceva(zahar). Va rog sa ma lamuriti, chiar vreau sa o pregatesc de Pasti. Merci

  2. Mihaela Gabriela

    2017-02-05T19:41:11+02:00 at 2017-02-05T19:41:11+02:00

    imi pare rau, dar reteta este incompleta! lipsesc mai multe decat zaharul din coca! am incercat-o si a iesit un mare fassssss! in imagini da impresia ca are si cacao in compozitie. fie in coca , fie in crema. am respectat cu sfintenie reteta si nici una din componente nu a iesit! coca a iesit tare, lemn; din 300 gr faina abia de a iesit o foaie intr-o tava de dimensiuni medii; coca avea gust pregnant de bicarbonat; crema nu s-a intarit nici dupa o noapte de stat la frigider, iar glazura a fost o mare deziluzie. inca o data, imi pare rau dar nu mai incerc aceasta reteta nicio data, si nici alte retete de aici nu mai am curajul sa mai testez.
    poate e cineva mai norocos ca mine. repet, reteta a fost respectata puct si virgula!

  3. Ana

    2017-02-07T17:08:23+02:00 at 2017-02-07T17:08:23+02:00

    Nici mie nu mi-a ieșit deloc un haos total!Nu o poate mânca nimeni!!Pacat de munca si de bani aruncați!!Va credeam mai searioasa

  4. Ana

    2017-02-08T16:18:29+02:00 at 2017-02-08T16:18:29+02:00

    O MARE PORCĂRIE!!!!Nu încercați ca am făcut eu si nu se poate Manaca!!!Ii lipsesc ingrediente si dați in diabet la cât zahăr are

  5. MARIA

    2017-10-13T13:29:44+03:00 at 2017-10-13T13:29:44+03:00

    Pj.este buna ,buna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top