Connect with us

Revistateo.ro

Prajitura Tiramisu

Prajituri

Prajitura Tiramisu

Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian, un desert foarte delicios si apreciat de italieni si nu numai. Ceea ce il deosebeste de alte deserturi astea acea intensa aroma de cafea care nu poate fi confundata. Un alt element cheie la aceasta prajitura este si minunatul gust al branzei mascarpone si aroma piscoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reusesc de fiecare data sa alinte papilele noastre gustative.

Aceasta prajitura delicioasa purta intrecut denumirea de Bagatela Toscana si a fost preparata pentru prima data in Siena, o localitate din Italia. Motivul prepararii ei a fost o vizita pe care Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici a facut-o in acea zona. El se pare ca a fost atat de multumit de acel desert incat a dorit sa ia cu el acasa, in Florenta acea reteta. O alta legenda cu privire la acest desert este ca el a fost preparat pentru prima data in localitatea Treviso. Totusi originile acestui desert se pare ca sunt destul de vagi deoarece unii spun ca el ar fi fost originar din Venetia. De ce? Motivul este unul cat se poate de simplu, curtezanele din Venetia doreau sa fie cat mai energizate inainte de viitoarea intalnire amoroasa pe care o aveau.

O alta poveste ne vorbeste de un patiser din Torino care a realizat un desert pentru primul ministru Camillo Benso Conte de Cavour. Deoarece importanta unui astfel de eveniment era mult prea mare pentru tanarul patiser acesta a dorit un desert care sa fie pe masura liderului politic, lider politic care dorea in acea vreme unificarea intregului teritoriu italian. Un alt mit spune ca savorusul desert a fost gatit in Treviso la celebrul restaurant El Toula. Totusi cercetatorii tind sa creada ca el a aparut pe teritoriul italian, Siena.

Nici pana astazi nu s-a definitivat care este originea acestui deliciu culinar, datorita faptului ca mai multe regiuni ale Italiei isi disputa paternitatea acestei prajituri. Aici putem mentiona: Venetia, Lombardia, Piemonte ori Toscana.

Asadar toate povestile legate de acest minunat desert sunt unele mai roz decat altele. Ceea ce stie toata lumea este ca Tiramisu este intradevar un desert italian pe care il putem gasi in toate meniurile restaurantelor care se respecta din intrega lume. Semnificatie In trecut Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai tarziu insa el a primit numele si semnificatia pe care o are si in zilele noastre: Tiramisu sau in traducere din italiana Ridica-ma!. Acest fapt s-a datorat proprietatilor excitante pe care se pare ca le poseda acest desert.

Timp de preparare: 12 min (complexitate redusa)

Ingrediente: 400 g piscoturi 250 g crema mascarpone 4 oua 4 linguri de zahar 3 cescute de cafea tare cacao (pentru ornat)

Mod de preparare: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga crema Mascarpone si se omogenizeaza. Separat, se bat albusurile si se toarna peste amestecul de mascarpone. Se amesteca pana se incorporeaza. Piscoturile se inmoaie putin in cafea si se aseaza intr-o tava fara a fi lasate spatii intre ele. Dupa primul strat de piscoturi, se toarna jumatate din crema. Apoi, se pune celalalt strat de piscoturi imbibate in cafea si restul de crema. Se pudreaza cu cacao si se lasa la frigider cateva ore.
C

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top