Connect with us

Revistateo.ro

dezinfectantul

Stiri

Prepară-ți singur dezinfectantul pentru răni în propria casă

Mulți dintre noi folosesc ca dezinfectant pentru răni ușoare produse farmaceutice care costă destul de mult. Învață să îți prepari singur dezinfectantul în propria casă.

CITEȘTE ȘI: DE CE AI OCHII ROȘII CÂND IEȘI DIN PISCINĂ. dESCOPERIREA TE VA SPERIA

Atunci când te apuci de curățenie, de mutat mobila sau de gătit există posibilitatea să te alegi cu răni minore sau cu julituri în urma activităților casnice. Pentru a nu irosi bani pe produsele dezinfectante din farmacii sau din comerț, poți să îți prepari singur acasă o soluție dezinfectantă.

Ai nevoie de:

–  apă plată

– o linguriță de sare

– o linguriță de oțet sau zeamă de lămâie.

Metoda de preparare:

Umple trei sferturi dintr-o cană sau un pahar cu apă plată de la robinet. Ai grijă ca recipientul să fie curat și dezinfectat. Adaugă lingurița de sare în apă. Sarea poate fi iodată. Cea pe care o folosești pentru gătit este ideală în acest sens, sarea fiind cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene.

Amestecă bine până atunci când observi că sarea s-a dizolvat complet în apă. Adaugă oțetul și amestecă bine, nu ai nevoie de un oțet special. Oțetul conține acid acetic, care curăță și dezinfectează rănile. Dacă nu ai oțet în bucătărie, poți folosi zeamă de lămâie. Dezinfectant-ul tău este gata. Pune dezinfectant pe vată și aplică pe răni sau julituri.

Atenție însă, după folosirea dezinfectantului, este indicat să-l arunci cantitatea nefolosită, deoarece nu poate fi păstrat la temperatura camerei sau la frigider. Pentru că este o rețetă simplă și ușoară îți poți prepara oricând dezinfectantul ori de câte ori ai nevoie.

Sursa foto: aflacum.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top