Connect with us

Revistateo.ro

Printre proprietatile ghimbirului se numara si imblanzirea cancerului

Naturiste

Printre proprietatile ghimbirului se numara si imblanzirea cancerului

Proprietatile ghimbirului sunt nenumarate. Planta este recomandata mai ales in curele de detoxifiere si in problemele de sanatate ale sistemului digestiv, avand capacitatea de a ucide parazitii intestinali. Stiai ca, printre toate acestea, ghimbirul lupta impotriva cancerului?

Ghimbirul are puternice proprietati anti-cancer, scrie healthambition.com. Aceasta planta consumata zi de zi face ca celulele canceroase sa se manance intre ele, sustin expertii. Specialistii recomanda introducerea ghimbirului in cat mai multe preparate culinare, precum si consumarea acestuia in sucuri si ceaiuri.

De ce e special ghimbirul

Radacina de ghimbir contine potasiu, zinc, calciu, magneziu, vitaminele B6, C si D si uleiuri esentiale. Acesta contine si gingerol, cineol, elemen, bisabolen, curcumen, phelladrene, substante care scot din organism toate toxinele si inlatura oboseala.

Ceaiul de ghimbir este adesea recomandat pentru efectele sale benefice. Este antifungic (multe din remediile naturiste impotriva ciupercii piciorului sau a furunculilor contin ghimbir pisat sau comprese cu ceai de ghimbir), antibacterian (curata stomacul de agentii patogeni externi) si antifebril (reduce febra, mai ales in randul adultilor).

Ghimbirul este cunoscut mai ales pentru faptul ca ajuta organismul sa isi revina dupa o zi obosita si o masa copioasa, luata pe fuga. Combate disconfortul digestiv imbunatatind absorbtia de substante benefice din alimente si previne supraalimentatia, lucru extraordinar daca vreti sa tineti o cura de slabire.

Sistemul imunitar devine mai puternic datorita cantitatii mari de antioxidanti. Ceaiul de ghimbir consumat zilnic reduce riscul de accident vascular cerebral. Substantele active din radacina de ghimbir nu lasa grasimile sa se puna pe artere. De asemenea, planta reduce colesterolul rau din sange si ajuta la prevenirea bolilor sangelui.

CITESTE SI: De ce e bine sa dormi cu ghimbir pe piept

O alta boala pe care ceaiul de ghimbir o tine departe este artrita reumatoida. Substantele din ghimbir tin in frau enzimele COX-1 si COX-2, responsabile de inflamarea organelor. Ceaiul de ghimbir este bun si pentru femeile aflate la menstruatie deoarece amelioreaza crampele abdominale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top