Stare de bine
Probioticele si rolul lor pentru sanatatea noastra
Stiati ca avem miliarde de bacterii in tractul nostru digestiv ? Am putea spune chiar ca suntem niste bacterii umblatoare! Flora intestinala din tractul nostru digestiv este formata din diferite specii de bacterii benefice care colonizeaza mucoasa intestinala, traind in simbioza cu organismul nostru.
Flora intestinala este formata atat din bacterii benefice “ prietenoase” cat si din bacterii daunatoare “ rele “. La un organism sanatos proportia bacteriilor bune ar trebuii sa fie de 85%, fata de 15 % bacterii “rele”.
E important sa avem o flora intestinala echilibrata pentru ca bacteriile bune au numeroase roluri.Bacteriile bune asigura un tranzit intestinal sanatos, previne multiplicarea in exces a bacteriilor rele deja existente, stimuleaza sinteza si absorbtia unor substante benefice cum sunt vitaminele K si cele din grupul B si, nu in ultimul rand, stimuleaza sistemul imunitar.
Pe percursul vietii, flora noastra intestinala se modifica in functie de numerosi factori. Stresul, stilul de viata, dieta, igiena si mai ales tratamentele cu antibiotice pot afecta flora intestinala pe termen lung.
Nu de putine ori ni se intampla sa fim nevoiti sa luam un tratament cu antibiotice. Incercam sa evitam pana in ultimul moment, insa, daca nu se poate rezolva altfel, antibioticele salveaza situatia.
In lupta cu infectiile, antibioticele distrug bacteriile rele obtinand victoria, insa in lupta victorioasa a antibioticelor sunt afectate si bacteriile bune si flora noastra intestinala se dezechilibreaza.
Un singur tratament cu antibiotice orale distruge compozitia si diversitatea florei intestinale pentru luni si chiar pana la un an in multe cazuri. Dezechilibrul florei intestinale presupune simptome resimtite precum balonarea, disconfortul abdominal, stomacul zgomotos si chiar diareea. Aparitia diareei asociate antibioticelor apare pana la aproape 25% dintre persoanele care sunt in tratament cu antibiotice.
O solutie pentru refacerea florei intestinale afectata de antibiotice si pentru reducerea aparitiei diareei asociate tratamentului cu antibiotic ar fi asocierea unui probiotic cu rol de a echilibra dezechilibrul creat.
Hepiflor este un probiotic ce contine 3 tulpini de probiotice atent selectate, unele dintre cele mai studiate din punct de vedere medical cu roluri benefice in refacerea florei intestinale.
Cand vine vorba de probiotice, cu cat numarul de bacterii este mai mare, cu atat este mai bine intrucat reusesc sa ajunga in intestin intr-un numar cat mai mare.
Hepiflor sub forma de capsule este probioticul cu un numar foarte mare de bacterii benefice – 10 miliarde de bacterii, mult mai multe bacterii decat alte probiotice de pe piata. Aceste bacterii benefice din Hepiflor nu numai ca sunt in numar foarte mare, dar au si viabilitate ridicata, adica rezista la trecerea prin stomac, adica au rezistenta la aciditatea gastrica si la sarurile biliare si ajung intr-un numar foarte mare in intestin, acolo unde actioneaza.
Multe dintre bacteriile continute in alte probiotice nu au acest beneficiu si chiar daca sunt intr-un numar foarte mare in capsule, odata ce sunt inghitite, la trecerea prin tractul digestiv, mor sub actiunea sarurilor biliare si a aciditatii gastrice.
Hepiflor capsule contine 10 capsule pe pachet si produsul poate fi achizitionat din orice farmacie.