Connect with us

Revistateo.ro

Problema rezolvata? Implantul care te va scapa de ochelari

Stiri

Problema rezolvata? Implantul care te va scapa de ochelari

Cercetatorii americani au o veste buna pentru toti cei care, din cauza imbatranirii, folosesc ochelari pentru lectura. S-a creat implantul minuscul, care plasat in spatele corneei, remediaza problemele asociate cu procesul de imbatranire.

Prezbitismul afecteaza o mare parte din persoanele de varsta a treia, iar interventia chirurgicala de plasare a implantului ocular nu este nici dureroasa si nici periculoasa pentru sanatate. Tehnica a fost creata in Statele Unite ale Americii, dar, recent au inceput sa o foloseasca si cei de la Healthcare Center din statiunea britanica Royal Leamington Spa, comitatul Warwickshire.

Pana in clipa de fata, singura operatie care putea remedia aceasta problema de vedere care necesita purtarea ochelarilor era operatia cu laser. Spre deosebire de interventia cu laser, care dureaza chiar si o ora, aceasta interventie chirurgicala este gata in doar 10 minute. Interventia este denumita si „Raindrop” (picatura de apa).

Prezbitismul este fenomenul de diminuare a puterii de acomodare a ochiului datorat imbatranirii. Una din explicatiile cele mai frecvent oferite se refera la pierderea progresiva a elasticiatii cristalinului odata cu inaintarea in varsta la care se adauga, ca factor agravant, pierderii puterii de contractare si relaxare a muschilor ciliari (muschi ce controleaza bombarea cristalinului).

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top