Sanatate
Produse de 1 leu pe care multe persoane le cumpara, fara sa stie ca dauneaza sanatatii
Produse precum cafeaua la plic sunt facute din ingrediente din care sunt facute si hartia si ingrasamintele chimice. Din diferite motive, oamenii prefera sa cumpere astfel de produse, fara sa stie ca sunt daunatoare. Asta pentru ca sunt facute din substante nocive.
Produse de 1 leu care sunt nocive. Multe persoane le cumpara
Medicii atrag atentia asupra faptului ca aceste produse dauneaza sanatatii. Spre exemplu, cafeaua la plic contine numeroase substante care fac rau organizmului. Acestea sunt folosite pentru a da un anumit gust si o anumita consistenta cafelei. Si, daca sunt consumate des aceste produse, atunci, in timp, apar diverse probleme la nivelul rinichilor, ficatului. Printre ingredientele nocive se numara uleiul din margarina, emulgatori si alte substante chimice.
In legatura cu substantele de sinteza care in mod normal nu ar trebui sa existe in cafea, medicul nutritionist Mihaela Ionescu, de la Institutul „Nicolae Paulescu” spune: „Grasimile hidrogenate se gasesc in margarinele de care fug toti. Corectorii de aciditate masluiesc gustul si culoarea. Pot da alergii. Fosfatii se foloseau ca ingrasaminte chimice, iar azi toata lumea fuge de ele. Emulgatorii, intalniti in produsele de patiserie, fac picaturile de grasime cat mai fine. Toate aceste sintetice intoxica zilnic organismul”.
Ficatul este primul care are de suferit in urma consumului acestor produse. Insa si rinichii si imunitatea au de suferit. „El este principalul luptator cu toxinele. Desi este organul cu cea mai mare putere de regenerare, daca este suprasolicitat, cedeaza. Si asa apar hepatitele cronice si ciroza. Si rinchii sufera, si imunitatea”, a mai spus medicul nutritionist.
Medicul nutritionist Luiza Pirvu, a spus urmatoarele lucruri in legatura cu aceasta cafea la plic: „Aceasta nu mai e cafea. O bei doar de gust: e dulce, aromata, dar nu mai are efect tonic. Totusi, aceste plicuri nu sunt mai daunatoare decat sucurile carbogazoase, cu E-uri interzise in Europa”. Dupa ce consuma aceasta cafea, multe persoane au palpitatii si corpul incepe sa le tremure. „Concentratia de cofeina este mai mare, pentru ca este praf. Una pe zi e de ajuns”, a adaugat nutritionistul Luiza Pirvu.
Pentru unele tipuri de cafea se folosesc agenti de ingrosare din care este facuta si hartia
Pentru unele tipuri de cafea se folosesc anumiti agenti de ingrosare din care este facuta si hartia. „Celuloza e greu de digerat pentru mamifere, ele n-au aceleasi enzime ca erbivorele. Forteaza stomacul. Producatorii recurg la ea ca sa ingroase lichidul. In loc sa puna frisca sau spuma de lapte, le inlocuiesc cu chimicale”, a spus medicul nutritionist Mihaela Ionescu.
Nutritionistul Mihaela Ionescu sustine ca nici cafeaua din comert nu este in totalitate sigura. Si, cel mai indicat este ca oamenii sa cumpere cafea boabe, pe care sa o macine acasa. „Acum, se baga naut, malt, cicoare, amidon ca sa ii mareasca volumul, ceea ce nu este in regula. Nici nu innobileaza gustul cafelei, din contra, ii da gust de nechezol, nici nu este foarte sanatos. O asemenea cafea cu naut era recomandata cardiacilor, hipertensivilor etc., pentru ca mai taie din cofeina”.
Sursa articol: andreilaslau.ro
Articole pe aceeasi tema:
De ce nu e bine sa mananci aripioare de pui
Nutritionist: Pesti nocivi pentru sanatate