Connect with us

Revistateo.ro

Online

Profeția cumplită făcută de Neagu Djuvara înainte să moară, despre poporul român: „Vom fi minoritari”

Marele istoric Neagu Djuvara a murit la 101 de ani. Înainte să moară, Djuvara a vorbit despre viitorul României, făcând câteva profeții cumplite.

Neagu Djuvara a spus că vom fi minoritari în țara noastră

„Aceasta este una dintre preocupările mele majore şi ar trebui să facem orice pentru a-i readuce în ţară. Fără ei nu putem construi o Românie de alt soi decât cel moştenit de la comunişti.

Înainte vreme, era un adevăr dictonul „Fie pâinea cât de rea, tot mai bine-n ţara mea”. Spre exemplu, românii sunt poporul cel mai puţin reprezentat în Statele Unite ale Americii. 99% dintre românii plecaţi acolo sunt originari din fostul Imperiu Austro-Ungar.

Ardeleanul, săracul, decât să trăiască sub dominaţie străină a zis că mai bine se duce în America.

Acum, 45% dintre tineri spun că vor să plece în străinătate. Este absolut dramatic! Nu mai au dragoste de ţara asta pe care o găsesc păcătoasă de când clasa politică este un fel de capac de plumb.

CITEȘTE ȘI: Istoricul Neagu Djuvara a încetat din viață

Mărturia unei călugărițe din cele care l-au îngrijit pe Regele Mihai în ultimele clipe de viață

E o greşeală pentru că la alegeri am putea schimba ceva. Dar uite că tot pe ăştia îi alegem… Ori nu ne vom vindeca niciodată, ori trebuie aşteptate încă două generaţii”, a declarat Neagu Djuvara pentru ziarul Adevărul.

„Sunt anumite moravuri ţigăneşti pe care noi le-am fi putut evita. Amestecându-ne cu ei, era de aşteptat ca părţile româneşti să domine, dar văd că s-a întâmplat invers.

În vechime, ţiganii erau persecutaţi, ce-i drept, dar erau şi mai violenţi decât românii. Străinii au constatat că închisorile erau pline de ţigani, acuzaţi de infracţiuni de omor.

Dovadă că şi călăii erau aleşi dintre ţigani pentru că erau mai în stare de un lucru violent decât românii”, a mai spus Djuvara.

„Vom fi minoritari în ţara noastră”, a mai spus istoricul în cadrul aceluiași interviu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Online

To Top