Connect with us

Revistateo.ro

Profil de vedetă: Julianne Moore

Stiri

Profil de vedetă: Julianne Moore

După participarea în saga „Jocurile foamei” și așteptarea a altor trei pelicule ce vin în curând, Julianne Moore este pe culmile carierei de actriță, și nu numai de actriță. Asta deoarece privirea de femeie amabilă și cu spirit aristocrat dar călduros lucește pentru L Oreal Paris.

Problema pe care orice jurnalist o are când o intervievează pe Julianne Moore este curiccumul consistent pe care actrița îl are, cu filme unul și unul. Spre deosebire de alte celebrități care au spus puține lucruri până acum, Julianne Moore este genul de eroină din lumea cinematografică pentru care nu știi de la bun început ce subiecte să pui pe masă.

Mai mult de atât, Julianne Moore reușește să capteze atenția tuturor prin foarte puțină polemică, spre deloc. Dacă tastezi pe Google – Julianne Moore polemică – vei vedea că singurele ”scandaluri” în care a fost implicată sunt un pictorial nud pentru o revistă și interpretarea într-un telefilm a lui Sarah Palin, o femeie politician din Statele Unite.

Profil de vedeta Julianne Moore3

Julianne Moore locuiește în Hamptons (estul regiunii Long Island, în New York). Este o femeie care își îmbrățișează călduros prietenii pe stradă și care reușește să smulgă zâmbete cu siguranța pe care ți-o oferă. Julianne Moore este genul de femeie care se preocupă dacă nu cumva întârzii și poți pierde microbuzul sau trenul sau dacă mănânci sănătos. Și asta pentru că din dieta lui Moore nu lipsesc orezul și brânza tofu, chiar combinate sub formă de pastă.

Poate tocmai căldura și adaptabilitatea acestei stele hollydoowdiene i-a convins pe foarte mulți regizori că este cea mai potrivită alegere în filmele lor: Robert Altman, Paul Thomas Anderson sau David Cronenberg. Mulți regizori spun despre Julianne Moore că este acea actriță care își construiește singură rolul, respectând câteva lucruri esențiale scrise în scenariu. Julianne Moore are o capacitate aproape spirituală de a face complex rolul unei casnice oarecare din America dar și cel al unei criminale în serie.

Profil de vedeta Julianne Moore1

Unul dintre filmele momentului ale actriței, „Maps to the Star” tratează o temă delicată care lovește direct în imaginea Hollywoodului. Julianne joacă rolul unei femei care și-a pierdut mama și se află în depresie, singură pe o insulă a nepăsării. Filmul este creat în stilul pur al lui Cronenberg, fiind o satiră dramatică a condiției familiilor celebrităților de la Hollywood, felul în care acestea au involuat și au influențat societatea de rând.

De multe ori actrița este confundată cu rolurile pe care le joacă, dar aceasta ne asigură de un lucru: „Mereu mi-a fost clară frontiera dintre cine sunt și pe cine interpretez”. Julianne Moore, cea din viața reală și nu de pe marile ecrane, are suficientă maturitate pentru a înțelege de ce lumea o confundă cu rolurile sale. Nu e de mirare să se întâmple acest lucru atunci când a trecut de la „Boogie Nights” sau „Marele Lebowski” la drame consistente precum „Departe de cer” sau „The hours”.

Julianne Moore este o mamă dedicată și este foarte încântată că în sfârșit copii ei o pot vedea într-un film pentru tineri, în „Jocurile foamei”. Julianne Moore are un băiat de 16 ani și o fată de 12, roade ale relației cu producătorul Bart Freundlich.

Profil de vedeta Julianne Moore2
Julianne Moore, alături de fiica ei, Liv, în vârstă de 12 ani

Julianne Moore s-a născut în Carolina de Nord, SUA, în 1960, și este fiica unui militar și a unei îngrijitoare socială scoțiană, mama ei care a murit în 2009. Julianne Moore a învățat de la părinții ei și din experiențele din viața de zi cu zi și de pe platourile de filmare, că nu trebuie să fii ipocrit ci trebuie să te bucuri mereu de realizările tale, poate chiar să o zici cu voce tare. Și asta pentru că, în timp ce mulți actori spun că premiile Oscar sau alte statuete și trofee nu sunt importante pentru ei, Julianne Moore lasă jos masca ipocriziei și declară că aceste premii au o valoare pentru ea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top