Naturiste
Proprietatile ceaiului de urzica, denumit focul vindecator
Proprietatile ceaiului de urzica sunt nenumarate. Aceasta planta mineralizeaza organismul si combate depresia. Ceaiul de urzica poate fi folosit si in tratamentele de infrumusetare intrucat combate matreata si ofera stralucire parului.
Ceaiul de urzica are in componenta vitaminele B2, K si C, vitamina A, acid pantotenic, beta caroten, potasiu, streoli si saruri de calciu.
Care sunt cele mai importante proprietati ale ceaiului de urzica
1. Ceaiul de urzica este recomandat in curele de detoxifiere. Scapa organismul de substante chimice si este bun in sfaramarea pietrelor depuse la rinichi.
2. Ceaiul de urzica este un excelent prieten al persoanelor care trebuie sa depuna mult efort psihic intr-o zi. Contribuie din plin la remineralizarea organismului si ajuta la echilibrarea sistemului de aparare. Datorita acestor proprietati este adesea recomandat persoanelor anemice, anxioase sau depresive.
3. Acest ceai este recomandat si pentru reducerea retentiei de apa. Este printre putinele ceaiuri pe care le pot consuma femeile aflate la menstruatie.
4. Proaspetele mamici pot consuma si ele ceai de urzica. Ajuta la recuperarea energiei dupa nastere.
5. Urzica este o planta benefica si pentru barbati. Creste concentratia de testosteron si este indicata mai ales barbatilor care sufera de impotenta ori care au disfunctii erectile.
6. Ceaiul are efecte benefice si asupra bolnavilor de astm sau bronsita cronica. Reduce din plin simptomele acestor afectiuni.
Medicii recomanda consumul acestui ceai cu mare grija. Conform oamenilor de stiinta, cu toate ca acest ceai face bine in tratarea simptomelor mai multor boli scade nivelul glicemiei si vindeca inflamatiile cailor urinare, noteaza health.com. Atentie! Acest ceai are un usor efect laxativ si este recomandat mai ales pentru o cura de detoxifiere in perioada primaverii.
CITESTE SI: Ceaiul de trifoi rosu te scapa de problemele hormonale si viroze
Acest ceai trebuie consumat cu moderatie (nu mai mult de o cana de 200 mililitri pe zi) intrucat poate provoca tulburari gastro-intestinale.