Naturiste
Proprietățile măcrișului pentru sănătate
Primăvara ne aduce în piață legume și fructe proaspete. Din alimentele de sezon face parte și măcrișul, ale căror proprietăți pentru sănătate puțini oameni le cunosc.
Ștevia sau măcrișul se găsește peste tot, în orice piață agro-alimentară și nu costă mare lucru. În unele piețe, legătura de măcriș se dă cu doar 2 lei.
În popor, măcrișul este recunoscut ca un detoxifiant puternic. Această plantă înnoiește sângele și ajută la accelerarea arderilor, deci este ideală în curele de slăbire.
Ștevia este recunoscută pentru stabilizarea fluidității sanguine și reglează nivelul zahărului din sânge.
CITESTE SI: Aşa faci cea mai bună ZACUSCĂ de vinete şi gogoşari. Ingredientul care face diferenţa
S-a trezit cu un piton gigantic în peretele casei. Ce a făcut un bărbat ca să-l prindă (VIDEO)
Această plantă, consumată mai ales în ciorbe reduce senzația de foame și pofta de dulce, deci este excelentă pentru persoanele care au hipoglicemie.
Ștevia poate fi consumată ca salată crudă, nesărată și acrită cu zeamă de lămâie, dar și în varianta de supă acrișoară.
Dacă mănânci ciorbă de măcriș, ar fi bine să consumi și o felie de pâine pentru că organismul are nevoie de carbohidrați.
Sucul de măcriș, ideal în meniurile detox
Sucul de măcriș se prepară prin stoarcerea plantei (tulpina conține suc natural și este bogată în vitamina C) și previne o serie de boli provocate de acumularea toxinelor în organism. Cura cu suc și supă de măcriș îți detoxifiază complet organismul în doar 10 zile.
Măcrișul poate fi consumat după o simplă spălare, frunzele și tulpina plantei fiind comestibile nu doar pentru animale. Măcrișul previne bolile cardiace precum bolile coronare, și asta deoarece este bogat în carotidieni naturali precum leutina și zeaxantina.
Supa sau sucul de măcriș consumate frecvent reduc consistent riscul apariției cancerului la plămâni sau a cancerului la sâni. Fitonutrienții și antioxidanții care se găsesc în această plantă stopează formarea tumorilor canceroase la sâni și plămâni.