Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Propunerea INGRIJORATOARE care ii poate afecta pe toti bucurestenii. Ce se intampla cu caldura la iarna

Minstrul Energiei, Andrei Gerea, vine cu o propunere ingrijoratoare pentru toti bucurestenii. Acesta spune ca problemele RADET-ului pot fi rezolvate daca aceasta companie va intra in faliment.

Ministrul Gerea ii socheaza pe bucuresteni cerand intrarea RADET in faliment. Compania care ofera caldura bucurestenilor are mai multe datorii la ELCEN si nu le poate achita. „Sunt doua variante. Vom vedea care e mai avantajoasa si pentru stat si pentru municipalitate.

CITESTE SI: RADET da caldura in calorifere, de marti!

Parerea mea este ca intrarea RADET-ului in faliment si crearea de catre Primarie a unui nou serviciu este cea mai buna varianta, o data — pentru ca Primaria nu are posibilitate, nici RADET-ul, sa recupereze toate acele penalitati, evident nu pot asigura in acest moment un ritm al platilor”, a declarat ministrul Energiei, conform realitatea.net.

Gerea sustine ca trebuie crescut nivelul subventiilor, iar falimentul va ajuta ELCEN sa obtina 150 de milioane de euro, datorie ce trebuie returnata. Acesti bani pot fi folositi, potrivit ministrului, pentru investitii in infrastructura.

In anul 2014, presa dezvaluia datoriile uriase pe care le are RADET-ul, bani care sar de 3 miliarde de lei.

In iulie anul trecut, primaria a afisat pe site-ul institutiei un document care arata pentru prima oara situatia reala in care se afla RADET, si anume, datorii de 3,5 miliarde de lei, 85% din reteau de distributie si transport nemodernizata si peste 4.000 de avarii produse intr-un interval scurt de timp.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top