Connect with us

Revistateo.ro

inceputul de an scolar

Stil de viata

Psihologie: ce IMPACT are inceputul de an scolar asupra COPILULUI TAU! La ce trebuie sa fii ATENT!

Stii ca inceputul de an scolar are o mare influenta asupra copilului tau, insa nu te-ai gandit ca are un rol decisiv asupra viitorului sau. Vezi ce impact are prima zi de scoala, mai ales daca cel mic este in primul an in invatamant.

Poate si tu iti amintesti primele zile la scoala: emotiile cu care ai daruit flori invatatoarei, cand ai auzit prima oara strigandu-se catalogul si momentul plin de entuziasm in care ti-ai cunoscut colegii. Cu unii poate mai tii legatura si acum. Te-ai gandit ca acele clipe au fost definitorii pentru dezvoltarea personalitatii tale?

Studiile demonstreaza ca cei mici sunt influentati de prima zi de scoala. Pe primul loc in topul celor mai importante persoane in aceasta zi sunt parintii, iar pe locul doi, invatatoarea. Daca, cel putin in teorie, dascalii stiu ce au de facut pentru ca cei mici sa se acomodeze repede cu statutul de elev, parintii au cateva lectii de invatat.

Ce trebuie sa stii daca cel mic abia a inceput scoala? Accepta ca pentru el este o schimbare, o etapa de maturizare in care va invata sa isi asume resposabilitati si se va dezvolta. Ca parinte, esti dator sa veghezi si sa intervii, cand este cazul, pentru ca aceasta perioada importanta din viata lui sa aiba o influenta pozitiva.

Chiar daca iti doresti ca cel mic sa aiba performanta la scoala, gandeste-te ca el nici macar nu stie ce se va intampla la cursuri sau cum vor decurge examenele, deci ceea ce ii ceri tu – note bune – reprezinta, deocamdata, ceva necunoscut pentru el. Practic, el nu are habar de ceea ce se intampla in jur, asa ca e mai bine sa ai rabdare in loc sa pui si mai multa presiune.

CITESTE SI: Programa anului scolar 2015-2016

CITESTE SI: Inceput de an scolar ATUNCI si ACUM: de la cravata de pionier si cerneala, la fusta scurta si tableta

Este foarte important sa comunicati. Se pare ca pana si banca in care este asezat cel mic are o influenta mare asupra atitudinii pe care o va avea la scoala: cei din ultima banca sunt mai timizi si retrasi, pe cand cei din primele locuri sunt vorbareti si deschisi. Dar daca tie nu ti se spune, acasa, care este locul lui in clasa, cat de des raspunde la intrebarile invatatoarei sau cu ce colegi se inteleg, tu nu vei sti ce sa il sfatuiesti. Asadar, vorbiti cat mai mult!

DACA AI UN COPIL STANGACI, MARE ATENTIE! Vorbeste cu invatatoarea despre acest lucru, iar pustiului tau explica-i ca nu are absolut nicio problema. Chiar daca cei mici vor face glume, el trebuie sa stie ca stangacia nu e o boala, ci doar scrie cu alta mana.

O intrebare importanta la inceputul de an scolar are: il las cu telefonul la scoala? Vestile nu sunt bune pentru copii si adolescenti – psihologii spun ca atunci cand nu au acces la tehnologie, ei obtin note mai bune la scoala!

In acest sens, s-a realizat un studiu, pe 91 de scoli din Anglia, iar rezultatele au demonstrat ca cei care puteau accesa telefonul sau tableta se lasau mai usor distrasi de la lectii si teme.

Sursa foto: coast2coastfamily.files.wordpress.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top