Connect with us

Revistateo.ro

Psihoterapie fara psiholog. Cum sa iti faci un bilant al sufletului

Stiri

Psihoterapie fara psiholog. Cum sa iti faci un bilant al sufletului

Exista psihoterapie fara psiholog? Ai nevoie de un indrumator pentru sufletul tau sau poti sa te diagnostichezi singura? Cateva intrebari elementare vor dezvalui adevarul despre starea ta sufleteasca.

E bine sa iti faci din cand in cand un bilant al sufletului pentru a afla daca esti pe drumul cel bun. Fericirea difera de la o persoana la alta: ceea ce pe tine te face sa radiezi de bucurie, pe cel de langa tine s-ar putea sa nu il miste deloc. Cu toate acestea, exista un set de intrebari pe care trebuie sa ti le pui cand esti singura, indiferent de scopurile tale in viata.

Psihoterapie fara psiholog cu ajutorul unor intrebari la care trebuie sa raspunzi sincer:

1. Am fost sincera cu mine si cu cei din jurul meu?

Sa fii fidela gandurilor tale poate fi extrem de greu, mai ales daca actionezi in ideea de a nu-i deranja pe cei din jurul tau. Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare de fiecare data cand esti intr-o dilema sufleteasca este daca actionezi conform sentimentelor tale cele mai profunde.

16 lectii de viata de la un batran de 95 de ani

Care este floarea sufletului tau in functie de ziua in care te-ai nascut

2. Mi-am ascultat inima de fiecare data?

Cel mai greu este atunci cand cineva iti spune sa faci ceea ce simti, iar tu, din rusine sau din complezenta, ajungi sa faci intotdeauna fix pe dos. Daca traiesti doar pentru a le face pe plac celorlalti, iti imbolnavesti sufletul, iar viata ta se scurge printre degete.

3. Am simti vreodata ca ma aflu in locul nepotrivit?

Lumea moderna in care traim ne supune unor trairi contradictorii. Pe de o parte, vrem sa fim mereu in contact cu cei din jur, insa atunci cand nimerim in aglomeratie spunem adesea ca e multa lume si putini sunt oameni. Daca te simti stanjenita atunci cand nimeresti intr-un cerc social nou, inseamna ca nu ai suficienta incredere in tine. Nu te mai gandi la ce spun ceilalti, ci cu ce ar putea ramane ceilalti din experienta traita cu tine. De bine, de rau, macar te vor tine minte pentru participare si nu pentru anonimat.

4. Am vazut frumusetea de dincolo de fizic?

Frumusetea nu inseamna doar un corp bine lucrat. Daca ai gasit ceva frumos la omul de langa tine, pe langa aspectul sau exterior, inseamna ca nu esti o persoana superficiala si stii sa iti traiesti viata in armonie.

5. Am plans, am ras, m-am manifestat de fiecare data cum am simtit?

Este foarte important sa nu iti ascunzi trairile. Daca joci un rol mereu, vei ajunge sa strigi cu disperare ca vrei sa fii tu. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme emotionale cu care se confrunta tot mai multi oameni. Alegem sa fim altcineva doar de dragul imaginii…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top