Sanatate
Pui hartie pe capacul toaletelor publice? Iata ce uiti sa faci de fiecare data!
Desi nu ne place, deseori suntem fortati de imprejurari sa folosim toaletele publice, chiar daca le acoperim cu hartie. Multe persoane considera ca se protejeaza daca pun hartie igienica pe capacul acestora, atunci cand le folosesc. De cele mai multe ori toaletele publice nu sunt foarte curate si acest lucru iti poate da fiori pe sira spinarii atunci cand esti nevoit sa le utilizezi.
Cu toate acestea, se pare ca nu este absolut necesar sa acoperi capacul toaletei cu hartie igienica. Nu uita de faptul ca pielea are un rol protector extrem de important. Ea impiedica patrunderea bacteriilor in organism si iti apara sanatatea in foarte multe situatii. Bacteriile din toaletele publice nu pot trece in corp decat daca reusesc sa treaca de aceasta bariera protectoare.
Practic, daca ai o zgarietura sau o rana deschisa este cel mai bine sa folosesti hartia igienica pentru a acoperi capacul toaletei. In caz contrar acest lucru nu este necesar. Desi pare ciudat, studii recente arata ca in toaletele publice nu se afla atat de multe bacterii pe cat credem noi. Intr-o bucatarie sunt de pana la 200 de ori mai multi microbi si totusi pielea ne protejeaza de acestia.
Ar trebui sa te ingrijorezi mai mult de microbii de pe manerele usilor sau de pe robinet. Prin intermediul mainilor poti aduce in organismul tau mult mai multe bacterii. De aceea este foarte important sa iti speli bine mainile cu apa si sapun si eventual sa folosesti un gel dezinfectant ori de cate ori utilizezi o toaleta publica.
sursa foto: 123rf.com
BONUS: Cum te imbolnaveste masina de spalat rufe. Pericolul din casa de care nu stiai
111Tehnic vorbind, masina de spalat ar trebui sa fie unul dintre cele mai curate locuri din casa si putine persoane si-ar putea imagina ce pericole se ascund in ea, de fapt.
Din pacate, masina de spalat te poate imbolnavi incet si trebuie sa iei imediat masuri daca observi cateva lucruri care sunt neregula.
Cea mai rea situatie este aparitia mucegaiului. Da, mucegaiul poate creste in masina de spalat rufe, iar ceea ce este cel mai infricosator, este faptul ca nu este intotdeauna vizibil si evident.
Un avocat a dat in judecata mai multe firme importante de masini de spalat referitor la mucegai si la unele probleme cu mirosul masinilor cu incarcare frontala.
Cum te imbolnaveste masina de spalat rufe. Pericolul din casa de care nu stiai
Mai multe persoane s-au plans de faptul ca multe dintre masinile de spalat acumuleaza mucegai si ca nu se pot curata in mod adecvat.
Multa lume obisnuieste sa reia cicluri de spalare suplimentara, sa lase masina deschisa intre utilizati si sa spele cu inalbitor cuva si garnitura din cauciuc.
Consumatorii au mai acuzat faptul ca mai multe masini de spalt tind sa acumuleze mucegaiul si alte resturi biologice, produc un miros care patrunde in masinile de spalat si apoi in case si pateaza hainele si masina de spalat.
Punctele mici si negre de pe haine si de pe masina de spalat ar trebui sa te alarmeze si sa apelezi la un profesionist pentru a se uita la ea.
Nu este un secret faptul ca bacteriile se transfera de pe un obiect vestimentar pe altul, asa ca ar fi bine sa spalati separat pantalonii de lenjeria intima.
In cazul in cvcare aveti haine care trebuie sa fie spalate delicat, apelati la ciclul de spalare manuala cu apa rece, apoi se atarna la urcat la soare, caci radiatiile ultraviolete ucide microbii si sunt la fel de eficiente ca si inalbitorul.
Pentru a scapa de mucegai, poti folosi o sticla de otet alb si sa pornesti masina la cel mai lung program. fara vreun articol vestimentar in ea. De asemenea, poti sterge cuva si garnitura cu o carpa umezita in otet.