Stiri
Pui sare pe castraveţi? Iată cât de nociv este acest obicei
Sarea de pe castraveţi transformă acest aliment atât de sănătos dacă este consumat simplu, într-unul foarte toxic şi nociv pentru organismul tău.
Mai întâi de toate trebuie să ştiţi că înainte de a fi consumaţi, castraveţii care nu provin dintr-o cultură cunoscută trebuie spălaţi timp de 1 minut sub un jet de apă călduţă, pentru a se elimina eventualele substanţe chimice cu care au fost stropiţi în perioada de creştere. În general, este recomandat să consumaţi castraveţii cu tot cu coajă, deoarece în stratul exterior al legumei sunt concentraţii importante de vitamine, minerale şi fibre alimentare.
CITEŞTE ŞI: SUPA ANTI-CANCER A DOCTORULUI JOEL FHURMAN
Din punct de vedere caloric, castraveţii pot fi consumaţi cu încredere atât în dietele de slăbire, cât şi în cadrul unei alimentaţii echilibrate. Un castravete de mărime medie are doar 39 de calorii. Castraveţii sunt recunoscuţi pentru proprietăţile antioxidante, care contribuie atât la menţinerea frumuseţii pielii, cât şi la prevenirea efectelor nocive ale radicalilor liberi.
Sarea pe care o punem pe satraveţi, deşi este extrem de necesară în alimentaţie, aduce la retenţia de apă şi la creştere volumului de fluide din corp. Astfel, dacă mâncăm castraveţi proaspeţi cu sare neutralizăm beneficiile acestor legume cu un rău. Castraveţii te ajută să te hidratezi având 90% apă, în timp ce sarea pe care o punem pe deasupra lor nu face decât să depună acea apă în organism.
Retenţia de apă reprezintă faptul că organismul depozitează mai multe lichide decât ar avea nevoie. Mare atenţie la acest lucru deoarece în spatele retenţiei de apă se ascund alte afecţiuni, precum hipertensiunea arterială, boli cardiace, afecţiuni ale tiroidei, boli renale sau probleme la ficat.