Stiri
Pune dovleac in mamaliga – efectul este SURPRINZATOR!
Daca te-ai plictisit de mamaliga clasica sau nu mai stii cu ce sa combini dovleacul, aceasta e reteta perfecta: pune dovleac in mamaliga si obtii o garnitura delicioasa!
Prepara mamaliga asa cum o faci de obicei. Daca nu obisnuiesti sa gatesti mamaliga, urmeaza aceasta reteta:
La o masura de malai, pune 4 masuri de apa – ies cam 3-4 portii. Pune apa la fiert cu un praf de sare si cand incepe sa dea in clocot, pune malaiul in ploaie, amestecand repede. Cand esti sigura ca mamaliga nu are cocoloase, las-o sa fiarba aproximativ 20-30 de minute, amestecand din cand in cand, pentru a nu se prinde de fundul oalei.
Pentru varianta de mamaliga cu dovleac, este nevoie sa coci dovleacul in cuptor pana se inmoaie putin, apoi transforma-l intr-o pasta. Ai nevoie cam de o masura de pasta de dovleac la fiecare masura de malai pe care ai pus-o. Aceasta pasta de dovleac se pune peste mamaliga, imediat dupa ce te-ai asigurat ca nu are cocoloase. Adauga putina sare, piper si cimbru, pentru aroma.
CITESTE SI: De ce este bine sa mananci DOVLEAC toamna?
CITESTE SI: Tortulet cu DOVLEAC si kiwi
Poti sa mai prepari o garnitura delicioasa din dovleac – un piure. Ai nevoie de 500 de grame de dovleac copt, 2 cartofi fierti, 100 de grame de unt, 200 ml de lapte cald, sare si piper.
Paseaza toate ingredientele pana obtii consistenta unui piure. Este recomandat sa pui laptele pe etape, pentru a nu face piureul prea moale. Serveste-l alaturi de friptura, presarat cu cateva seminte de dovleac.
In afara de aceste variante, dovleacul este foarte bun si simplu, facut la cuptor, presarat cu scortisoara si nucsoara, apoi servit cu putina miere.
In plus, poti pune dovleac in aluatul de clatite, de negresa, de chec sau poti face briose cu dovleac foarte simplu! Nu are o aroma foarte puternica, insa este fin si consistent, ca sa nu mai zicem despre cat de sanatos e.
Sursa foto: Shutterstock