Connect with us

Revistateo.ro

Cosmetica

Pune-ti seminte de dovleac pisate si zahar pe fata. Te asteptai sa se intample asta?

Piele uscata, aspect grunjos, linii tot mai inestetice? Aceste probleme se inmultesc mai ales in timpul iernii. Uite ce se intampla cu tenul tau daca aplici seminte de dovleac pisate si o singura ceasca de zahar brun.

SEMINTE DE DOVLEAC SI ZAHAR BRUN – CEA MAI TARE RETETA PENTRU EXFOLIEREA TENULUI

Ai niste seminte de dovleac si nu stii ce sa faci cu ele? Tenul tau iti va multumi daca le vei folosi! Amesteca o ceasca de zahar brun si un pumn de seminte de dovleac pisate.

Combina-le cu ulei de migdale si aplica-l pe fata ta cu mare grija. Cand vezi ca se formeaza pasta, unge-ti tenul de sus in jos pentru mai buna deschidere a porilor si eliminarea punctelor inestetice.

Acest remediu curata bine pielea fetei si calmeaza celulele bolnavicioase.

Daca nu ai ulei de migdale sau nu ai suficienti bani pentru a-l cumpara, nu e nicio problema. Il poti inlocui cu ceva mult mai ieftin si la fel de eficient.

Amestecul de zahar brun si seminte de dovleac pisate poate fi ‘garnisit’ cu cateva lingurite de ceai de musetel sau de lavanda.

GHIMBIR PISAT SI MIERE

Un alt amestec revolutionar care exfoliaza pielea este format din ghimbir pisat si doua lingurite de miere. Trebuie sa ai tenul curat inainte de a aplica aceasta masca exfolianta.

Cel mai bun moment al zilei in care poti sa te tratezi la tine acasa cu aceasta reteta este seara, inainte de culcare. La final, dupa 10 minute de stat cu masca pe fata, spala-te pe fata cu apa oxigenata.

REGULI PENTRU EXFOLIEREA PIELII:

1. In cazul tenului gras, exfolierea se face de cel putin 4 ori pe saptamana

2. In cazul tenului uscat, sunt suficiente doar doua sedinte exfoliante

3. Nu exagera cu cantitatea folosita pentru fata. Pune atat de putin ca si cum ai unge o felie subtire cu unt.

4. Foloseste creme hidratante dupa exfoliere.

Sursa foto: Shutterstock

Tratamentul la care nu te asteptai pentru ten si par

Aspirina poate fi folosita nu doar pentru tratarea durerilor de cap ci si pentru frumusetea de zi cu zi. Da, acidul salicilic din aspirina are efecte puternice antiinflamatoare si devine un remediu bun pentru tratarea tenului si a parului.

Totodata, aspirina previne modificarile de culoare ale parului, cauzate de soare sau imbatranire. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ai la tine o aspirina si anumite ingrediente. Zdrobeste o pastila de aspirina pana se face praf si amesteca cu citrice (lamaie sau grapefruit) pana se formeaza o pasta omogena. Aplica aceasta masca pe fata pentru tratarea acneei si a punctelor negre.

Pentru tratarea tenului uscat din cauza frigului iernii, foloseste aspirina zdrobita impreuna cu ulei de masline si/sau miere de albine pentru a-ti face o masca de fata care sa combata efectele gerului.

Daca ai un ten uleios, foloseste aspirina in combinatie cu produse lactate (iaurt simplu, smantana sau lapte).

Pentru a reda culoarea parului, foloseste 8 pastile de aspirina pentru 500 ml de apa si spala-te cu aceasta noua solutie pe cap. Nu te clati imediat ci lasa solutia circa 15 minute sa actioneze.

CITESTE SI: SCAPA DE MATREATA CU AJUTORUL ASPIRINEI

Experta in frumusete, Mickey Williams, cunoaste o serie de tratamente si remedii pe care le poti face acasa la tine pentru a scapa de matreata.

Pentru a fi asigura ca scapi de matreata trebuie sa folosesti doar un sampon fara miros si doua aspirine. Da, ai citit bine: niste aspirine! Matreata dispare in felul urmator: zdrobeste tabletele de aspirina intr-un vas mic si adauga o doza obisnuita de sampon. Amesteca samponul cu aspirina pentru ca medicamentul sa intre bine in sampon.

Spala-te pe cap cu aceasta reteta si clateste-ti apoi capul cu balsamul tau si apa calduta. Este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru a scapa de matreata.

Un alt remediu cunoscut este masarea scalpului cu ulei de ricin. Uleiul de ricin revigoreaza celulele scalpului si le elimina pe cele moarte (matreata).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top