Connect with us

Revistateo.ro

Puterea de a spune NU

Stiri

Puterea de a spune NU

Publicatia TIME a publicat un articol care ne prezinta riscurile la care ne expunem atunci cand ne este teama sa spunem NU. A spune NU este la fel de sanatos si de normal precum a spune DA.

Motivul pentru care nu spunem nu este legat de situatia neplacuta pe care o traim: ne simtim stanjeniti sa refuzam pe cineva pentru ca ne imaginam ca o va lua foarte personal. De multe ori primim solicitari de a ajuta pe cineva in diferite situatii, insa nu ne face placere, si… nu este deloc gresit sa nu vrei sa ajuti chiar pe toata lumea si in orice context.

Oamenii de stiinta recomanda sa fim atenti la tehnicile de persuadare ale persoanei care vrea ceva de la noi. Ne putem da seama daca suntem doar o unealta pentru acele persoane din felul in care pune problema, pozitia corpului si gesturile.

Exista si persoane care vor sa te mituiasca pentru a le face pe plac, si te vor mitui cu lucruri care iti plac: o prajitura, un bilet la o piesa de teatru la care ai visat sa ajungi de mult etc. Specialistii iti recomanda sa inveti sa fii egoist, pentru ca, ajutandu-i pe toti, vei ajunge sa mori tu inaintea lor. Acest lucru – preocuparea fata de ceilalti in mod excesiv – iti va dauna atat mental cat si fizic.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top