Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Raed Arafat, avertisment de ultimă oră pentru români: E GRAV!

Codul roșu de caniculă a băgat în alertă autoritățile din România. Părintele SMURD, Raed Arafat, susține că există un risc foarte mare de producere a incendiilor de vegetație din cauza temperaturilor ridicate.

Raed Arafat, despre pericolul momentului

„Există, normal, un risc ca incendiil de vegetație să crească. Pentru asta, pompierii sunt pregătiți. Depinde acum care va fi situația.

De exemplu, și nu este un secret, că s-a reaprins focarul care a fost în Mehedinți. Avem un focar aprins în zona montană și o să intervenim inclusiv pe cale aeriană pentru stingerea lui.

Sfatul meu către populație este evitarea expunerii între orele 10 și 11 dimineața și 18-19”, a declarat ieri Arafat.

„Valul de căldură care a debutat încă de luni, continuă să se intensifice, iar temperaturile maxime devin extreme, comparabile chiar cu recorduri înregistrate în ultimii 50 de ani. Valorile vor fi între 39…42 de grade Celsius.

CITEȘTE ȘI: Anunț de la NASA în plină caniculă. Ce se va întâmpla cu Soarele – AVERTISMENT PLANETAR

Disconfortul termic devine deosebit de accentuat. Nici nopțile nu sunt foarte răcoroase și se așteaptă temperaturi minime de peste 20 de grade Celsius.

Pe lângă cele două zile pe care le putem considera de foc, va fi totuși o schimbare după ziua de sâmbătă, când regiunile nordice se stabilizează”, a declarat meteorologul ANM, Dinu Mărășoiu, la Antena 3.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top