Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Raport Colectiv: Interventia autoritatilor a fost necoordonata si cu improvizatii

Raportul Corpului de Control al Primului Ministru a scos la iveala ca in noaptea tragediei de la Colectiv, interventia autoritatilor a fost in mare parte necoordonata, cu elemente de improvizatie.

Principalele cauze ale intervenției necoordonate au fost lipsa de exerciții în caz de urgențe majore, neconcordanțe în legislație și baza materială deficitară, dar si birocratia necesara declansarii Planului rosu de interventie, arata raportul.

Citeste si: Avertisment! PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL! Primul apel la 112 de la #Colectiv

Citeste si: Primul mesaj al lui ANDREI GALUT dupa tragedia din COLECTIV: „Acum avem inca 63 de motive sa luptam!” VIDEO

„Cu toate ca cel putin unul dintre apelurile primite continea elemente care aratau existenta unei situatii foarte grave, Planul Rosu de Interventie nu a fost declansat imediat, ci doar dupa parcurgerea unor etape, prevazute in legislatia in vigoare, care pot fi descrise ca fiind birocratice, in conditiile in care aceeasi legislatie permite si mecanisme mai rapide de interventie pentru alte situatii de urgenta (dezastre aviatice sau feroviare etc). Astfel, Planul Rosu de Interventie a fost declansat, la ora 22:50, la 18 (optsprezece) minute de la primele apeluri la numarul unic de urgenta si la 7 (sapte) minute de la momentul informatiilor primite de la echipajele aflate la locul interventiei”, se arata in document.

886066_906897152760460_6737500488097217098_o 2 3 4 5 6 7

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top