Connect with us

Revistateo.ro

Facebook

Stiri

Raportul Facebook pe 2016: de câte ori a cerut statul român acces la datele personale ale utilizatorilor

Zilele trecute, Facebook a publicat raportul cererilor guvernamentale pentru cea de-a doua jumătate a anului 2016. Printre țările care au făcut cereri de accesare a datelor personale se numără și România, iar statul român nu s-a sfiit să ceară voie să tragă cu ochiul în conturile utilizatorilor români.

Facebook poate pune la dispoziția guvernelor din întreaga lume informații sensibile privind utilizatorii rețelei, dar numai dacă sunt întrunite anumite condiții. De exemplu, Facebook aprobă cererile statelor numai dacă informațiile de pe conturile rețelei sociale (sau de pe conturile platformelor adiacente – Messenger, WhatsApp sau Instagram) fac referire la utilizatori cărora urmează să li se întrunească sau care au dosare penale, utilizatori suspectați de infracțiuni sau de fapte care ar putea pune în pericol siguranța națională.

Citește și: Ce se întâmplă dacă îți alegi singur poza de profil pentru Facebook

”După cum am mai spus și în trecut, avem un proces riguros pentru fiecare cerere pe care o primim de la state, pentru a ne asigura că protejăm informațiile celor care ne folosesc serviciile. Fiecare cerere este analizată în detaliu și ne asigurăm că motivele juridice invocate sunt legitime, indiferent de țara de proveniență a cererii, și contestăm cererile care sunt prea vagi sau prea largi. Nu le oferim guvernelor portițe secrete sau acces direct la informațiile utilizatorilor. De asemenea, continuăm să căutăm metode de a colabora cu cu partenerii din industrie pentru a forța guvernele să vină cu o reformă a sistemului de supraveghere și să găsească o modalitate care să… Citește aici ce date a accesat guvernul român despre datele utilizatorilor de Facebook!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top