Stiri
RĂZBOI CU TERORIȘTII. Ce s-a întâmplat de la atentatul de la CHARLIE HEBDO
Miercuri, 7 ianuarie 2015, întreaga lume a intrat în panică. Redacția unui săptămânal satiric a fost atacată de teroriști, tragedie soldată cu 12 morți și 11 răniți. Moartea jurnaliștilor de la Charlie Hebdo a provocat revolta breslei din toată lumea, aceștia solidarizându-se în lupta pentru libertatea de exprimare sub sloganul #JeSuisCharlie.
De la atentatul terorist de miercuri care i-a consternat pe toți marii lideri europeni și ai întregii lumi, s-au întâmplat o serie de evenimente care ne spun că lumea se află în plin război cu terorismul, mai acut decât niciodată. În Franța s-a deschis chiar o dezbatere despre până unde poate ajunge libertatea de exprimare, iar oficialii germani susțin că multiculturalismul a eșuat în Europa.
Poliția franceză a arestat în noaptea de miercuri spre joi mai multe persoane care ar avea legătură cu atentatul de la Charlie Hebdo, însă autorii principali continuă să fie în libertate, autoritățile franceze și presa din Hexagon luând în calcul inclusiv ipoteza că teroriștii au plecat deja din țară. Și organizația secretă Anonymous a avut deja o reacție care poate înfricoșa pe oricine: „Așteptați-vă la o reacție masivă și frontală din partea noastră întrucât lupta pentru apărarea acestor libertăți este însăși baza mișcării noastre”.
Grupul de hackeri Anonymous a spart site-ul Ministerului francez al Apărării, marți, 6 ianuarie 2015, în semn de răzbunare deoarece un militant ecologist a fost ucis în luna octombrie a anului trecut în timpul unei manifestații stradale, manifestație care a fost reprimată de către autorități.
Zeci de mii de francezi au ieșit în stradă din momentul atentatului de la Charlie Hebdo, iar lumea vorbește tot mai mult despre un posibil război mondial împotriva terorismului. Analiștii militari și politici din toată lumea spun că Occidentul nu mai trebuie să tolereze foarte mult civilizațiile care au doctrine extremiste, chiar dacă scopul inițial al civilizației occidentale a fost tocmai libertatea fiecăruia de a se exprima.