Connect with us

Revistateo.ro

Reacția vehementă a unui medic român despre criza vaccinurilor

Sanatate

Reacția vehementă a unui medic român despre criza vaccinurilor

Criza vaccinurilor e departe de a se termina. Tot mai mulți copii sunt expuși la viruși și boli care au fost eradicate în urmă cu mulți ani datorită administrării vaccinurilor.

Criza vaccinurilor, scandalul anului în sănătate

În opinia publică există două tabere: pro și contra vaccinuri. Despre isteria creată în ultimul an se știe. Zi de zi apar știri la televizor și pe Internet despre efectele adverse ale vaccinării ori despre beneficiile acesteia. Printre cei sceptici cu referire la vaccinare există și câțiva medici, printre care și doctorul Cristian Vântu.

Acesta pune în discuție obligațiile pe care medicii le au față de pacienți, nevoia de a-i informa până la capăt despre posibilele riscuri pe care unele vaccinuri le au.

Medicul din Târgu Mureș a luat poziție în urma scandalului iscat în ultima vreme privind obligativitatea vaccinării. „Medicii sunt furnizori independenți și de cele mai multe ori privați de servicii medicale.

Dacă un medic are suspiciuni în ce privește siguranța unui medicament sau a unui vaccin, nu numai că are dreptul să o spună pacienților, dar are și obligația profesională și morală să o facă.

Mă întreb care este interesul pentru care Ministerul vorbește la modul general despre «vaccin» de parcă acesta ar fi unul singur sau de parcă ar fi avut cineva vreo problemă cu vaccinarea, în general. Există temeri și suspiciuni fată de anumite vaccinuri, față de anumiți producători, care și-au recunoscut reaua credință în raportarea efectelor adverse (vezi GSK) și față de anumite metode de producție (vezi vaccinurile produse pe liniile celulare provenite de la fetuși avortați, care nu sunt considerate etice de biserica catolică).

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă, până la urmă, cu legea vaccinării?

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat despre vaccinare. Mesaj important pentru parinti

A spus cineva vreodată ceva rău despre BCG-ul de la Cantacuzino? Mă tem că tovarășul ministru încearcă să oblige o țară întreagă să cumpere produsele unor firme cunoscute de toată lumea pentru metodele dubioase prin care și-au promovat și până acum vânzările (nu există nici un medic care să nu știe la ce mă refer)”, a scris medicul pe pagina personală de Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top