Educatie
Recunoaste, ti se intampla si tie! Problema pe care o au TOATE femeile!
Bufeurile reprezinta un simptom des intalnit in randul femeilor aflate la menopauza sau care sunt la menstruatie. Vezi cum se manifesta acestea si de ce nu ai niciun motiv sa te rusinezi daca ti se intampla si tie!
Bufeurile reprezinta un simptom al menopauzei si al premenopauzei, dar se manifesta si drept unul dintre simptomele premenstruale. Pot aparea fara avertisment, in orice moment si cauzeaza o senzatie neplacuta, insuportabila de caldura pe fata si pe tot corpul. Aceasta este acompaniata de transpiratie abundenta, frisoane si ritm cardiac ridicat. Un bufeu poate dura intre 30 de secunde si 30 de minute.
Pielea devine fierbinte si chiar se poate inrosi, in special in zona fetei si a pieptului.
Citeste si: De ce e bine sa mananci miere cu sare in fiecare seara
Citeste si: Lumanarica, INAMICUL simptomelor cauzate de menopauza
Atentie! Bufeurile nu sunt neaparat un semn al menopauzei – si femeile tinere pot sa aiba aceste simtome, in special in perioada menstruatiei. Mare grija, daca bufeurile apar in alta perioada decat cea menstruala sau a menopauzei, ar putea fi un semnal pentru o afectiune a hipofizei, pentru care e bine sa consulti un medic!
CAUZE?
Specialistii spun ca bufeurile apar in special din cauze hormonale – absenta estrogenului sau scaderea nivelului estrogenului. Exista si factori externi declansatori, precum mancarea prea condimentata, alcoolul, cofeina sau sedentarismul. Caldura agraveaza simptomele bufeurilor – cand e prea cald afara sau camera e supraincalzita, acest simptom devine si mai neplacut.
Cum se poate diminua efectul nesuferitelor bufeuri?
Aceste simptome neplacute pot fi reduse cu ajutorul dietei, care ar trebui sa fie bogata in fitoestrogeni, caci se regleaza echilibrul hormonal. Iata ce alimente este bine sa consumi:
– telina
– usturoi
– cereale
– fructe
– plante aromatice
– seminte (in, floarea soarelui, dovleac)
Salvia este una dintre cele mai bune plante pentru a combate efectele negative ale menstruatiei si ale menopauzei. Tinctura de salvie reduce frecventa bufeurilor si echilibreaza activitatea endocrina.
Poti sa prepari un mix din mai multe uleiuri esentiale pe care sa il aplici in pliul bratului, la axile (pentru a influenta activitatea hormonala), de cate ori ai bufeuri. Foloseste ulei esential de salvie, busuioc si dafin, toate acestea diluate in 50 ml de ulei de floarea soarelui.
Un stil de viata echilibrat si sanatos, plus 8 ore de somn pe noapte sunt de asemenea de folos in evitarea aparitiei bufeurilor!