Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Refugiatii sirieni, ajutati de RROMII din TRANSILVANIA sa ajunga in Germania. PLANUL SECRET descoperit de autoritati

Mai multe organizatii ale rromilor transivaneni trag serioase semnale de alarma cu privire la criza refugiatilor. Etnici rromi ii ajuta pe refugiatii sirieni sa ajunga in Germania, costumandu-se in haine tiganesti.

O situatie fara precedent a aparut pentru autoritatile romanesti privind refugiatii sirieni.

Presedintele Asociatiei Roma Umanitate Cluj Napoca, Aurel Pascu, a declarat pentru Mediafax ca mai multi rromi profita de situatia in care se afla imigrantii, oferindu-le o cale sigura de iesire spre Europa.

„Mai multe organizatii ale romilor din Transilvania atrag atentia autoritatilor maghiare si romane asupra unor fapte care se petrec in cazul refugiatilor aflati pe teritoriul Ungariei.

Unele persoane refugiate arabe sunt ajutate sa ajunga in Austria si Germania de catre rromi din Romania, in schimbul unor sume mari de euro, iar pentru a deruta Politia ungara acestea sunt imbracate in haine traditionale tiganesti.

Semnalam public situatia autoritatile ungare si romane pentru a lua masuri adecvate in aceste cazuri pe care le consideram infractiuni, deoarece nu dorim ca Romania sa fie, din nou, catalogata in mod negativ din partea forurilor europene in ceea ce priveste integrarea romilor”, sustine liderul rromilor transilvaneni, scrie ziare.com.

Pascu spune ca mai multi rromi, chiar din Cluj, ii racoleaza pe refugiatii din Budapesta pe care ii imbraca cu haine traditionale pentru a putea ajunge fara probleme in Germania si Austria. „Sunt masini cu numere de Romania, iar pasagerii par toti rromi, iar politistii unguri sau austrieci ii lasa sa treaca fara probleme.

Rromii care profita de pe urma refugiatilor incaseaza cam 1.500 de euro de la o persoana refugiata. Pentru copii nu se percepe niciun ban.

Printre cetatenii romani care sunt arestati in prezent in Ungaria pentru trafic de fiinte umane sunt si unii de etnie rroma”, incheie Pascu.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top