Connect with us

Revistateo.ro

regina elisabeta

Stiri

Regina Elisabeta, 63 DE ANI pe tronul Marii Britanii. Istoria unei domnii DE BASM

Regina Elisabeta a fost incoronata Regina a Marii Britanii in 1953, pe 2 iunie. 63 de ani mai tarziu putem analiza o domnie ca in basme, cea mai longeviva din istoria Angliei.

In 63 de ani in fruntea monarhiei, Regina Elisabeta a mers in 116 de tari diferite, pentru 261 de vizite oficiale. A schimbat 12 prim-ministri si a cunoscut 12 presedinti americani. La ora 17:30, pe 9 septembrie, domnia ei va fi declarata ca fiind cea mai longeviva din istoria Marii Britanii: 63 de ani, 7 luni si doua zile.

CITESTE SI: Regele Mihai I şi Regina Ana, 67 de ani de căsnicie

CITESTE SI: Scandal în Marea Britanie: Oamenii îl vor pe William rege

Regina Elisabeta este un adevarat simbol al natiunii si nimeni nu s-ar gandi ca, de fapt, nu fost menita sa fie regina. Incoronarea Majestatii Sale a venit dupa ce unchiul sau, Edward VIII, a abdicat pe neasteptate, iar tatal ei a fost numit rege, dar a murit in 1952. Astfel ca, in 1953, Elisabetei i se punea coroana de regina.

In ultimii 63 de ani, Regina a cunoscut toti oamenii importanti ai lumii, de la politicieni, pana la actori si cantareti. A trimis primul mail oficial in 1976 si in 2014 a trimis primul mesaj oficial pe Tweeter. Cu alte cuvinte, Regina Elisabeta a tinut pasul cu vremurile, dar a fost o coloana de stabilitate pentru societatea britanica.

Mariajul dintre Regina Elisabeta si Printul Philip dureaza de 70 de ani, o casnicie stabila care, din pacate nu a fost un exemplu pentru trei dintre cei patru copii ai lor: in 1992, Printul Charles s-a separat de Printesa Diana, Printul Andrew si Printesa Anne divortand in acelasi an.

CITESTE SI: FOTOGRAFII. Uite cât de mult a crescut prințul George, fiul lui Kate și William!

Prințesa Kate, prima apariție în public după problemele cu sarcina. De ce i-a fost teamă

Regina Elisabeta a infruntat toate crizele (a suferit o enorma pierdere de popularitate cand Printesa Diana a murit intr-un accident de masina, in 1997) si a ramas un model de demnitate in fata locuitorilor Marii Britanii. Pe 9 septembrie, Regina nu a dorit sa faca „tam-tam” pe seama aniversarii celei mai lungi domnii, ci va fi organizata doar o procesiune pe raul Tamisa.

Regina Elisabeta a II-a, in varsta de 89 de ani, va deveni monarhul cu cea mai indelungata domnie din regatul britanic. Va dobori recordul reginei Victoria, care a petrecut pe tron 63 de ani, 7 luni si doua zile.

Surse foto: macleans.ca, tiarasandtrianon.files.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top