Connect with us

Revistateo.ro

Regizorul Adrian Sitaru, premiu important la un festival din Belgia

Inedit

Regizorul Adrian Sitaru, premiu important la un festival din Belgia

Regizorul roman Adrian Sitaru a fost premiat in cadrul Festivalului de Film Francofon de la Namur, Belgia, pentru scurtmetrajul „Arta”.

Festivalul desfasurat in perioada 3-10 octombrie 2014 a adunat la un loc mai multi regizori si actori importanti din toata lumea precum si critici de film. „«Arta» este un film nascut din discutiile avute in timpul dezvoltarii scenariului de lungmetraj «Fixeur», despre o minora traficata sexual. Gandul ca va trebui sa cautam o fată de 14 ani pentru acest rol ne-a facut sa analizam mult mai atent ce inseamna abuz si cat de usor putem deveni abuzatori in numele cauzelor drepte, in numele jurnalismului de calitate sau al artei“, a declarat regizorul pentru agentia Mediafax.

Scurtmetrajul este realizat independent in totalitate, iar din distributie fac parte Emanuel Parvu, Ioana Albu, criticul de film Andrei Rus si tanara Iulia Crisan. Montajul scurtmetrajului a fost realizat de Andrei Gorgan. Cel mai bun film de la festival a fost desemnat „Timbuktu”, de Abderrahmane Sissako, o productie mauritano-franceza.

Festivalul International de Film Francofon de la Namur a fost infiintata in anul 1986 si promoveaza productii cinematografice (filme, documentare, scurtmetraje si animatie) care reflecta cultura francofona.

Adrian Sitaru este un cineast roman nascut în 1971, autor de scurt-metraje si filme pentru televiziune, dintre care cel mai cunoscut, „Valuri” (2007) a fost rasplatit cu multiple premii. Printre altele, a fost colaborator al lui Costa Gavras la realizarea filmului Amen. (2002). Primul sau lung-metraj, „Pescuit sportiv”, pentru care semneaza scenariul si regia, a fost lansat în 2008, si selectionat la festivalele din Toronto, Palm Springs, Estoril si în competitia oficiala a festivalului „Premiers Plans” din Angers (Franta), editia 2009.

In 2010, scurt-metrajul „Colivia” a fost decernat cu premiul serviciului german de schimburi academice (DAAD) in cadrul celei de-a saizecea editii a Festivalului International de Film de la Berlin (Berlinale). Pelicula face parte dintr-un proiect de lung-metraj intitulat „Domestic”.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top