Connect with us

Revistateo.ro

Regizorul Bogdan Ulmu a murit la varsta de 65 de ani. Artistul suferea de ceva vreme de o boala incurabila.

Stiri

Regizorul Bogdan Ulmu a murit!

Bogdan Ulmu suferea de ceva vreme de o boala incurabila, care i-a fost fatala. In memoria sa, Ateneul Tatarasi din Iasi a anuntat ca ii va indeplini una dintre ultimele sale dorinte.

„Probabil Dumnezeu a vrut sa rada si l-a chemat pe maestru la El, lasandu-ne pe noi aici atat de saraci si singuri fara geniul lui Bogdan Ulmu. Premiera de maine seara, „O noapte furtunoasa” de Ion Luca Caragiale, in regia lui Bogdan Ulmu, se va juca in memoriam, indeplinind astfel una dintre ultimele dorinte ale maestrului”, a declarat solistul de opera Andrei Apreotesei, director al Ateneului si manager FIE 2016, conform radioiasi.ro.

Citeste si: A murit legendara Madeleine LeBeau!

Bogdan Ulmu a fost unul dintre numele celebre ale teatrului romanesc. A semnat regia la peste 140 de spectacole profesioniste. A iscalit peste 60 de scenografii si are peste 40 de scenarii jucate, ori difuzate. A publicat 21 de carti, dintre care 9 de specialitate. Opera sa a fost citata in peste 80 de volume de specialitate dedicate teatrului.

A fost membru titular al Uniunii Scriitorilor din Romania si al UNITER, dar si al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru. Este, totodata, tatal a trei copii.

Intr-un interviu acordat ziarului Adevarul, regizorul marturisea: „Am iubit teatrul si-l mai iubesc, desi in topul meu afectiv a ajuns, vai!, pe locul doi, dupa familie. Apoi, urmeaza umorul si gastronomia”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top