Connect with us

Revistateo.ro

Cosmetica

3 remedii simple pentru mainile crapate de frig

In timpul sezonului rece, intreaga piele are de suferit, mai ales cea de pe maini. Chiar daca le hidratam cu crema, asta nu ne fereste de crapaturile care apar din cauza frigului. Iata cateva solutii pentru a scapa de mainile crapate.

1. Manusi cu crema
Aceasta solutie este eficienta si nu necesita mult efort. Tot ce trebuie sa faci este sa iei o pereche de manusi pufoase din tesaturi naturale si o crema grasa. Da-te cu crema pe maini intr-un strat gros si apoi usor, trage-ti manusile pe maini. Ai grija sa nu intinzi crema. Aceasta trebuie sa stea pe suprafata intregii maini. Dormi cu manusile iar a doua zi dimineata, vei observa ca pielea ta este mai catifelata si s-a regenerat complet.

2. Masca cu ulei de masline
Pune-ti blender-ul in functiune! Ai nevoie de: o jumatate de ceasca de fulgi de ovaz/faina de ovaz, o jumatate de lingurita de scortisoara, 2 linguri de apa calda, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingura de miere si 4 picaturi de ulei esential de portocale. Amesteca aceste ingrediente pana obtii o pasta.

Ia doua prosoape de bucatarie si inmoaie-le in apa fierbinte, dupa care stoarce-le bine. Aplica masca in strat gros pe maini si maseaza putin pentru a activa circulatia periferica. Infasoara-ti prosoapele pe mainile date cu crema si apoi asteapta 10 minute ca sa isi faca efectul. Dupa ce trece timpul, spala-te cu apa calduta si aplica un strat de crema emolienta sau putin ulei de masline.

CITESTE SI: Greșeli frecvente care îți afectează pielea pe timp de iarnă

CITESTE SI: Ai buzele crapate? Scapi de problema in 3 MINUTE!

3. Masca cu avocado
Prepara-ti o pasta dintr-o jumatate de avocado bine copt, o lingura de ulei de masline si o lingura de otet de mere. Otetul de mere este un foarte bun calmant. Amesteca produsele bine si pune pasta obtinuta pe maini. Las-o sa actioneze timp de 15 minute. Pielea va fi mai hidratata si mai fina.

Pentru a evita pe viitor craparea pielii de pe maini, nu te mai spala cu apa fierbinte si foloseste un sapun delicat, pentru piele sensibila. Eventual, iti poti curata si dezinfecta mainile cu un servetel umed.

Ce parere ai despre aceste metode de a scapa de mainile crapate de frig? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top