Connect with us

Revistateo.ro

Remedii naturale împotriva gingivitei

Naturiste

Remedii naturale împotriva gingivitei

Gingivita cauzează dureri și disconfort și poate fi cauzată de alergii, infecții sau lovituri, printre altele. Cele mai comune simptome sunt durerea, umflarea și sângerarea. Iată cele mai eficiente remedii naturale care acționează eficient împotriva gingivitei.

1. Apa sărată este unul dintre cele mai utilizate remedii și se folosește precum o apă de gură obișnuită. Adaugă o lingură de sare la un pahar de apă ușor călduță și clătește-ți gura dimineața și seara. Ușurarea pe care o vei simți este doar temporară.

2. Uleiul de cuișoare este un alt remediu vechi care este adesea utilizat pentru a trata gingiile umflate. Aplică ulei de cuișoare pe zona afectată.

CITEȘTE ȘI: NUCILE DE MACADAMIA SUNT MAI BUNE DECÂT CREDEAI

3. Ghimbirul. Prepară o pastă din ghimbir răzuit și sare și aplic-o pe porțiunile afectate. Acest remediu reduce inflamațiile și durerea, însă este tot ceva temporar.

4. Uleiurile esențiale. Încearcă ulei de mușețel sau de arbore de ceai. Acestea pot ușura instant durerile și pot calma gingiile infectate. Combină aceste uleiuri și masează zonele afectate sau adaugă câteva picături la pasta de dinți.

5. Bicarbonatul de sodiu este un bun dezinfectant. Tot ce trebuie să faci este să amesteci câteva picături de apă cu puțin bicarbonat și să formezi o pastă. Aplic-o pe gingii și masează foarte ușor. Ai grijă să nu te rănești.

6. Gelul de aloe vera. Aloe Vera este o plantă magică, care aplicată pe zonele cu probleme tratează imediat și cicatrizează. Oprește sângerarea și dezinfectează locul problematic.

7. Ceaiul de mușețel este un bun dezinfectat și calmează gingiile inflamate și iritate. Prepară un ceai, lasă-l la răcit și apoi clătește gura în repetate rânduri. Poți folosi și ceai de gălbenele pentru că are prorpeități antibacteriene și calmează instant durerile. Important este ca ceaiul să se fi răcit complet.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top