Connect with us

Revistateo.ro

Remedii zona zoster / foto: Shutterstock.com

Sanatate

Remedii naturale pentru a calma zona zoster

Zona zoster este una dintre cele mai neplacute afectiuni ale pielii, care afecteaza persoane de toate varstele si produce dureri foarte mari.

Zona zoster (herpes zoster) este o infectie virala ce afecteaza radacinile nervoase. Se caracterizeaza prin durere si aparitia unei benzi eruptive ce se intinde pe o singura parte a corpului. Zona zoster este o boala mai comuna la persoanele adulte si la cele cu sistemul imunitar slabit de stres, rani, anumite medicamente sau alti factori.

Zona zoster este o reactivare a virusului varicela-zona zoster, un tip de virus herpetic care cauzeaza varicela („varsat de vant”), o boala binecunoscuta a copilariei.

Odata ce o persoana a avut varicela, virusul ramane inactiv in radacinile nervoase pana cand, la unele persoane, se reactiveaza. Cand virusul devine activ, persoana face zona zoster in loc de varicela si este o varianta mult mai dureroasa si mai greu de tratat.

Simptomele precoce includ: dureri de cap, dar si sensibilitate la lumina si alte simptome asemanatoare cu cele din gripa, in afara de febra. Persoana bolnava mai poate experimenta mancarimi, tiuituri in urechi sau durere mare in zona unde apare eruptia. Cateva zile mai tarziu, apare eruptia sub forma de banda. Aceasta eruptie sub forma de banda este semnul cert al zonei zoster.

Inainte de a incepe orice tratament, trebuie sa consulti medicul si sa afli clar ca suferi de zona zoster, pentru a nu complica afectiunea.

In primul rand, redu stresul si incearca sa te relaxezi, chiar daca mancarimile persista. Stai calm si fii increzator ca vei scapa de durere si de mancarimi.

A doua solutie pentru a grabi vindecarea este sa faci o baie in apa cat mai rece. Vei simti o calmare a zonei. Aplica usor apa pe corp, pana cand te obisnuiesti cu ea. Nu te spala cu apa mult prea rece, caci s-ar putea sa iti faca mult mai rau. La final, dupa ce te stergi, spala temeinic prosoapele pentru a evita raspandirea virusului si pe celelalte prosoape.

Adauga si faina de ovaz in apa pentru relaxare si nu uita sa stergi foarte bine pielea.

Daca nici aceste remedii nu au efectul scontat, incearca niste comprese reci si foloseste apoi lotiuni care sa calmeze pielea. Poti incerca solutii mentolate care racoresc pielea.

Nu uita sa pastrezi pielea cat mai uscata. Incearca bicarbonat de sodiu sau amidon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top