Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Remedii naturiste pentru a scăpa de vitilogo. Ce trebuie să aplici pe piele

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu vitiligo, o afecțiune care afectează pielea. Aceasta este o afecţiune dermatologică ce se caracterizează prin dispariţia melanocitelor dermice (celulele care produc melanina, pigmentul care dă culoare pielii) şi prin apariţia unor pete (macule) hipopigmentate (albe), cu margini definite care cresc în dimensiuni.

Dacă la unele persoane aceste pete apar doar pe o anumită parte a corpului, la alte persoane se răspândesc pe tot corpul. Debutul bolii se produce, de cele mai multe ori, în copilărie sau adolescență și poate afecta persoanele de ambele sexe. Apare la aproxiamtiv 1% din populație.

Leziunile se localizează mai ales în zona axilelor, pe membre, dar și la nivelul organelor genitale externe și în regiunile fotoexpuse sau în zona ochilor și a gurii.

Citește și: Gemenele albe, faimoase in toata lumea. De ce boala rara sufera

Iată ce poți face pentru a ameliora aceste pete cauzate de vitiligo. Cu aceste ingrediente, pielea ta se va regenera. Trebuie să ții cont, însă, că trebuie să aplici în fiecare zi aceste ingrediente pentru a vedea rezultatele.

1. Uleiul de cocos ajută la regenarea și la repigmentarea pielii, deoarece vindecă și calmează inflamația cronică. Avânf proprietăți antifungice și antibacteriene, uleiul de cocos poate fi aplicat pe zona afectată de 2 – 3 ori pe zi. În plus, va și hidrata zona foarte bine. Repetă acest lucru câteva săptămâni.

2. Turmericul- Se poate face un amestec de ulei de muștar și turmeric pulbere și se aplică pe zonele afectate. Această combinație va stimula sistemul imunitar. Dacă există mai multe zone pe corp care au pete albe, ar trebui să crești cantitatea de turmeric și ulei în consecință. Utilizează acest amestec și aplică-l pe piele de 2 ori pe zi.

Și mierea este excelentă atunci când vine vorba despre ameliorarea acestei afecțiuni. Având proprietăți antifungice, aceasta se ocupă de ciuperca de pe piele care cauzează petele. Va face pielea mai strălucitoare, în plus, culoarea normală a pielii va reveni. Înainte de a aplica mierea organică, se curăță zona afectată cu apă călduță și săpun și se șterge. Mierea se lasă apoi să se absoarbă în piele.

Se recomandă consumul de suc de varză, dar și aplicarea sucului de varză pe zonele afectate. Se lasă timp de 10 sau 15 minute și se clătește cu apă călduță.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top