Connect with us

Revistateo.ro

Remedii naturiste pentru transpiratia excesiva

Naturiste

Remedii naturiste pentru transpiratia excesiva

Temperaturile caniculare si umiditatea excesiva ne dau mari batai de cap. Una dintre neplaceri este legata de transpiratia excesiva, care insa poate fi combatuta cu ajutorul unor remedii naturiste. Poate cea mai mare problema legata de transpiratia abundenta este legata de mirosul neplacut, ce poate fi anulat cu ajutorul plantelor medicinale antisudorifice.

Busuiocul intervine si curata cu succes

Infuzia de busuioc este prima pe lista de prioritati pentru persoanele chinuite de transpiratia excesiva. Aceasta planta este foarte apreciata pentru ca are un efectul miraculos de scadere a transpiratiei. Infuzia se obtine cu ajutorul a 10 frunze uscate. Peste ele se pune o cana cu apa fierbinte, iar cei care stiu ca transpira in exces, trebuie sa bea doua cani de ceai pe zi. In acelasi timp este recomandat sa isi curete axilele cu amestecul rezultat din infuzia de busuioc.

Ftunza de nuc lupta cu mirosul urat

Decoctul concentrat din frunze de nuc reprezinta un alt remediu naturist folosit de bunicii nostri pentru transpiratia excesiva. Peste 500 de grame de frunze uscate se pun trei litri de apa. Compozitia se lasa la fiert 20 de minute. Se beau doua cesti de ceai, timp de doua saptamani.

Citeste si: Cum scapi de transpiratie cu aceste 4 remedii naturiste

5 trucuri eficiente care te scapă de transpiraţia URAT MIROSITOARE

Clasicul bicarbonat de sodiu

Foarte usor de aplicat, dupa dus, in zonele cu probleme evidente, bicarbonatul racoreste si indeparteaza mirosul neplacut cauzat de transpiratie in exces. Practic si eficient, la indemana oricui are probleme cu transpiratia excesiva.

Salvia, ideala mai ales seara

Si in cazul salviei, specialistii recomanda tot infuzie. Utilizata si pentru igiena bucala, salvia este foarte apreciata pentru capacitatea ei de reducere a transpiratiei abundente. O lingura cu varf de planta uscata este suficienta pentru infuzie. Odata ce am turnat apa fiarta peste planta, lasam sa treaca 15 minute pentru ca amestecul sa fie cat mai concentrat si pentru a permite combinarea cat mai buna a substantelor active. O cana trebuie bauta dimineata, iar cealalta seara. Cura trebuie sa dureze 21 de zile, iar la finalul acestei perioade, transpiratia in exces dispare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top