Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Remedii pentru ARSURI

Primul lucru recomandat atunci când te arzi şi nu ai alte “remedii” la îndemână este sa pui partea afectată sub apă rece curgatoare, până se mai răcoreste stratul de piele ars. Apoi aplică un albuş de ou batut uşor spumă. Din spusele celor care au încercat asta, culoarea pielii nu se schimbă, iar partea afectată se va recupera total. Explicaţia? Colagenul existent în albuşul de ou, care în realitate este o placentă plină de vitamine.

Dacă nu ai un ou prin preajmă, dă fuga în baie. După imediata spălare cu apă rece, întinde o peliculă din orice fel de pastă de dinţi. Las-o să se usuce şi să acţioneze cel putin 8-10 ore.  Clăteşte apoi cu apă din abundenţă, dar cu grijă să nu se ia pielea de dedesubt. Aplică încă un strat subţire de pastă de dinţi pentru o perioadă similară sau direct cu spray cu tetraciclină şi în perioada următoare, zilnic, cu unguent cu gălbenele şi propolis. Nu va rămane nici o urmă.

O altă alternativă la arsuri o găsim în cămară. Ţine mâna sau ţesutul afectat în faină timp de zece minute. Nu numai că nu vei avea nicio băşică, dar pielea nici măcar nu se va înroşi. Sfat: ţine puţină făină în frigider, pentru orice eventualitate, întrucât aceasta este mai eficientă dacă este rece, iar senzaţia de usturime va dispărea imediat.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top