Connect with us

Revistateo.ro

Remedii pentru a trata acneea scalpului

Par & Coafuri

Remedii pentru a trata acneea scalpului

Acneea scalpului este o problemă des întâlnită care apare datorită acumulării excesive de uleiuri naturale, murdărie, praf și transpirație. Iată câteva remedii naturiste care te vor ajuta să combați această neplăcere și să îți menții pielea capului sănătoasă.

CITEȘTE ȘI: CREMĂ CU NEEM PENTRU ECZEME ȘI PSORIAZIS

Uleiul esențial de neem are proprietăți antibacteriene și antifungice care acționează excelent în tratarea acneei scalpului. Amestecă-l cu un alt tip de ulei vegetal precum uleiul de cocos sau uleiul de măsline, masează-ți scalpul cu acest amestec și apoi lasă-l să acționeze timp de 30 de minute. Spală-te cu șampon și clătește-te foarte bine. Nu îți face probleme pentru faptul că tratezi excesul de ulei cu ajutorul unul ulei vegetal, acesta dezinfectează pielea capului și îndepărtează ușor murdăria acumulată.

Sucul de lămâie este la fel de benefic pentru sănătatea scalpului, precum uleiul esențial de neem. amestecă o parte  de suc de lămâie o parte de apă și clăteste-te cu acest amestec după ce te-ai spălat cu șampon. Acest remediu îndepărtează instant coșurile și iritațiile și calmează pielea capului, reducând mâncărimile.

Pisează un cățel de usturoi și masează scalpul cu el timp de 3-4 minute. Odată cu îndepărtarea coșurilor, usturoiul te eliberează de durere și calmează iritațiile. Totuși, trebuie să fii precaută deoarece tratamentul cu usturoi are dezavantajul mirosului puternic. Folosește-l atunci când ești sigură că vei rămâne în casă timp de câteva ore bune.

Fă un amestec din două linguri de miere de albine și două linguri de scorțișoară și aplică-l pe scalp. Lasă-l să acționeze timp de 30 de minute și apoi spală-te cu șampon. Acest tratament are proprietăți antimicrobiene și tratează cu succes acneea scalpului. Nu uita că este foarte important să bei multă apă pentru a menține pielea și părul hidratate, evită alimentele procesate și mâncărurile de tip fast food și axează-te pe fructe și legume proaspete.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top