Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Remediu cu cartofi si spirt sanitar. Vezi la ce ajuta!

Batranii nostri au in casa o adevarata farmacie. Fiecarui aliment ii pot fi intrebuintate o serie de proprietati, iar daca stii cum sa le folosesti de poti vindeca de multe afectiuni ori poti reduce simptomele acestora.

Bunicile noastre folosesc cartofii si spirtul sanitar in orice sezon pentru o serie de probleme. Feliile de cartofi si spirtul sanitar fac casa buna pentru febra, raceala si gripa.

Uite de ce e bine sa tii felii de cartofi incinsi in spirt sanitar pe frunte:

Cartoful are, spre surprinderea multora, foarte multa apa (o proportie undeva intre 70 si 80%). De asemenea, aceasta leguma contine fibre, amidon, minerale si vitamine esentiale sistemului imunitar. Cartoful crude contine complexul vitaminic B (vitamina B1, B2, B3, B6), vitamina A, vitamina K, potasiu, magneziu si sulf.

Cartofii si spirtul sanitar nu doar ca reduc febra, dar trateaza si durerile ingrozitoare de cap provocate de stres si oboseala. Leaga cateva felii de cartofi de frunte cu un tifon sau batic si bea un ceai cald de tei sau musetel. Stai culcat pe spate timp de aproximativ 15 minute.

CITESTE SI: Pune felii de cartofi peste ochi si vezi ce se intampla

CITESTE SI: Cum combate raceala Monica Tatoiu cu REMEDII NATURISTE. Femeia de afaceri a vorbit deschis si despre MENOPAUZA

Cartoful crud si spirtul sanitar te scapa de febra in doar 10 minute. Fa o frectie cu spirt medicinal si pune felii de cartofi pe frunte. Poti manca, daca nu iti este scarba, cartofi cruzi. Amidonul te va ajuta sa iti revii instant.

Cartofii pot reduce si simptomele de reumatism. Rade cateva felii de cartofi si pune-le intr-un tifon sau material lejer. Leaga carpa de picior si stai asa in timpul somnului. Va ajuta la circulatia sangelui, iar a doua zi te vei trezi fara nicio durere sau senzatia de greutate in picioarele tale.

Iti poti trata si gatul daca ai usturimi deranjante sau iti este rosu. Pune o cataplasma cu cartofi si spirt sanitar la gat si ai grija astfel incat spirtul sa nu arda zonele sensibile.

Cartofii pot fi folositi si pentru senzatia de furnicaturi in maini si picioare. Treci prin razatoare un cartof mai mic, bine curatat, si leaga-l cu un tifon de zona in care simti mancarimi. De asemenea, daca ti-au iesit bubite ori alte eczeme pe corp, pentru a evita sa te scarpini permanent, pune cateva felii de cartofi. Vor reduce senzatia deranjanta.

Sursa foto: Shutterstock

1 Comment

1 Comment

  1. a

    2015-12-13T21:29:40+02:00 at 2015-12-13T21:29:40+02:00

    „Cartofii pot reduce si simptomele de reumatism. Rade cateva felii de castraveti …” ?!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top