Naturiste
Remediu pentru picioare umflate. În numai 24 de ore scapi de problemă
Extrem de multe persoane se confruntă zi de zi cu picioare umflate și cu o circulație periferică proastă. Femeile sunt, mai ales, afectate de această situație, iar mersul, precum și purtarea unor pantofi devine o adevărată problemă pentru multe dintre ele.
Sarcina, sindromul premenstrual, circulația deficitară, consumul excesiv de alimente bogate în sare ori procesate, precum și un stil de viață sedentar și efectele secundare ale unor medicamente sunt principalele cauze ale picioarelor umflate și trebuie să iei măsuri imediate.
Uneori, în timpul sarcinii sau când stai așezat în același loc pentru o bună perioadă de timp, este normal ca picioarele să se umfle. Însă, dacă ți se întâmplă des ca să ți se umfle des picioarele, deși ești o persoană activă, ai putea suferi de efem periferic și poate fi semnul a unor probleme grave de sănătate, precum boli ale rinichilor, ale ficatului sau ale inimii.
În cazul în care picioarele nu își revin în scurt timp, ar trebuie să consulți urgent un medic de familie, care te va trimite la investigații suplimentare.
Dacă ocazional te confrunți cu această problemă, atunci ar fi bine să apelezi la remediile naturiste, preparate din ingrediente pe care deja le ai în bucătărie.
Însuși Hippocrate apela la acest remediu, folosind pătrunjelul. Acesta este de obicei folosit în diverse feluri de mâncare, dar de multe ori îl lăsăm la o parte și nu-l mâncăm.
Dar aceasta este o mare greșeală, deoarece studiile sugerează că pătrunjelul poate preveni și trata diferite boli și afecțiuni, cum ar fi astmul, durerea menstruală, alergii, probleme ale tractului urinar, tulburări digestive și poate fi benefic, deoarece pot ajuta la tratarea bronșitei, a problemelor respiratorii, reduce tensiunea arterială și promovează sănătatea oaselor.
Hippocrate îl folosea în cazurile de pietre la rinichi, reumatist și ca un antidot în cazul unor otrăvuri. Acesta condiment este un diuretic eficient care ajută rinichii să elimine fluidele în exces din organism.
Un studiu publicat în Journal of Ethnopharmacology a descoperit că pătrunjelul acționează ca un diuretic prin inhibarea potasiului și sodiumului, influențând osmoza și creșterea fluxului de urină.
Un studiu realizat în Brazilia a confirmat de asemenea că pătrunjelul mărește fluxul de urină și, în același timp, reduce tensiunea arterială.
Dr. John R. Christopher, un cunoscut specialist în plante, sugerează consumarea a doi litri de ceai de pătrunjel în fiecare zi pentru a obține cele mai bune rezultate pentru tratarea edemelor.
Pentru ceai, se folosesc frunze proaspete de pătrunjel, precum și cozile. Se pun în apă fierbinte și se lasă timp de șase minute să infuzeze. La final se adaugă miere, ghimbir ori lămâie pentru a îmbunătăți gustul. Se consumă acest ceai cât timp este cald, pentru cele mai bune rezultate.