Connect with us

Revistateo.ro

RETETA CARNATI DE CASA gustosi cel mai simplu mod de a-i prepara

Aperitive

RETETA: CARNATI DE CASA gustosi – cel mai simplu mod de a-i prepara

Acum ca stii secretele pentru a prepara cei mai gustosi carnati de casa, iti punem la dispozitie o reteta simpla. Fuga la cumparaturi de carne si esti gata de a face cei mai gustosi carnati de casa!

Iata SECRETELE pe care trebuie sa le stii pentru a face cei mai buni CARNATI DE CASA. Pune-le in aplicare la urmatoarea reteta si vei deveni faimoasa pentru abilitatile tale de bucatareasa, garantat!

INGREDIENTE
Aici cantitatile pot diferi, in functie de cati carnati vrei tu sa faci, asa ca actualizeaza kilogramele in functie de cati invitati ai la masa.

  • 1,5 kilograme carne de porc
  • 2 metri mate de porc
  • 40 de grame de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 250 ml supa de pui (optional)
  • condimente: coriandru, ienibahar, cimbru

In primul rand, spala bine matele si curata-le. Spala bine carnea de porc si tai-o in bucatele de aproximativ 5 cm, cat sa intre in masina de tocat. Este bine sa toci carnea mai intai prin sita mare, apoi inca o data prin cea mica. In castronul in care ai lasat carnea, adauga condimentele si usturoiul pisat.

Pentru un plus de savoare, poti face un mujdei din usturoi si putina supa de pui, eventual zeama in care ai fiert carnea pentru piftie, un alt preparat care nu poate lipsi de pe masa festiva de Craciun. Adauga mujdeiul peste carne si framanta bine pana condimentele sunt imprastiate in intreaga cantitate.

Dupa ce ati terminat de preparat carnea, luati matele curatate si rulati-le pe dispozitivul special al masinii de tocat. Acesta trebuie sa arate ca o palnie sau tub. Umple treptat matul, iar din loc in loc, in functie de lungimea pe care doresti sa o aiba carnatii, rasuceste intestinul de 2-3 ori. Continua acest procedeu pana termini umplutura. La ultimul carnat, fa un nod la capat.

Acum tot ce trebuie sa faci este sa lasi carnatii la scurs. Pune-i intr-un loc rece (de exemplu, pe balcon) pe o bucata de lemn, sau atarnati de sarma si nu uita sa pui un castron mare dedesubt, ca sa nu iti patezi podeaua de grasimea lasata, in caz ca aceasta curge.

Daca ai cum sa ii afumi, este perfect! Spor la treaba!

Sursa foto: Preparatedevis.ro

Cum sa faci CEI MAI BUNI CARNATI pentru masa de Craciun!

Piesa de rezistenta a mesei festive de Craciun o reprezinta friptura, alaturi de gustosii carnati. Cei mai buni carnati sunt cei preparati in casa pentru ca asa ii poti face dupa bunul plac. Iata cum sa faci cei mai buni carnati pentru masa de Craciun!

SECRETE CULINARE: Cum sa faci CEI MAI BUNI CARNATI pentru masa de Craciun

1. Alege cele mai bune parti din porc!
Pieptul de porc este cea mai buna alegere, dar poti cumpara si pulpa sau fleica.

2. Foloseste boia afumata, in locul celei clasice!
Aceasta va da carnatilor o aroma deosebita si naturala de afumatura.

3. Adauga IENIBAHAR
Acest condiment va da o savoare aparte carnatilor. Cunoscut si sub numele de piper jamaican, acest condimnent are gust iute, usor aromat, o combinatie intre cuisoare si scortisoara. Zdrobeste 4-5 boabe de ienibahar cu o lingura de boabe de coriandru. Vei simti diferenta!

4. Alege mate subtiri
Daca matele sunt groase, carnatii nu vor avea un aspect placut. In plus, se vor gati mai greu, iar tu ai nevoie de timp pentru a prepara si celelalte bunatati specifice Craciunului.

5. Curata matele cu o lingura de lemn
Cand indepartezi reziduurile de pe mate, indiferent ca sunt din comert sau provin de la animale din curte, foloseste-te de coada unei linguri de lemn. Pune-le intr-un castron cu apa rece in care ai adaugat cateva boabe de piper negru, iar apoi rade suprafata matelor cu lingura.

6. Scurge carnatii inainte sa ii afumi!
Daca preferi carnatii afumati, lasa-i la scurs cu 2-3 zile inainte de proces. TIPS: Fumul trebuie obtinut din lemn de conifer, iar pentru un plus de aroma, poti adauga niste crengute de cires sau mar.

SECRET DIN ARDEAL: gospodinele din aceasta zona a tarii folosesc apa sarata naturala, adusa din izvoarele din sate, pentru a sara carnea. Daca ai cum sa faci rost de apa de izvor, nu ezita! Concentratia foarte mare de sare din aceasta apa va da un gust deosebit carnatilor tai, iar musafirii vor fi impresionati de talentele tale culinare.

Stiai aceste secrete despre Cum sa faci CEI MAI BUNI CARNATI pentru masa de Craciun? Ce alte trucuri mai stii? Spune-ne in comentarii!

Sursa foto: Shutterstock

1 Comment

1 Comment

  1. Nick

    2019-11-04T20:01:19+02:00 at 2019-11-04T20:01:19+02:00

    Consultativa cu specialisti si nu lansati idei eronate! In compozitia pentru carnati, putem pune orice condiment pe langa cele standard, in functie de preferinte, dar exclus apa, supe sau alte lichide!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Aperitive

To Top