Prajituri
Reteta de biscuiti
Iti prezentam cea mai tare reteta de biscuiti. Te joci cu ingredientele si, in plus, ai bunatati in casa vreo doua saptamani.
Sunt, in egala masura, “o ciuguleala cu lapte” sau un desert de rontait grozav. Iar partea cea mai buna e ca reteta este pe cat de simpla, pe atat de “flexibila”
Reteta de biscuiti: Ingrediente
– 500 de grame de faina
– 250 de grame de unt proaspat
– 150 de grame de zahar pudra
– 1 ou
– O lingura de lapte
– un pachet de praf de copt
– un praf de sare
Arome – dupa gust. Aici, alegi ce iti place: esenta de rom, lamiae sau migdale, vanilie sau zahar vanilat…
“Umpluturi” la alegere. Aici e marea diversitate, pentru ca putem vorbi despre bucati de ciocoloata taiata marunt, de amestecuri de nuci si alune maruntite sau de fructe uscate si taiate, de asemenea, marunt.
Reteta de biscuiti – mod de preparare
Faina se cerne intr-un castron, se adauga ingredientele uscate (praful de copt, zaharul pudra, zaharul vanilat), se amesteca, apoi se adauga untul si se framanta pana se topeste. Dupa ce untul s-a inmuiat, se mai adauga oul si lingura de lapte, apoi se mai framanta pana la omogenizare. La final, se adauga bucatile de ciocolata, daca vreti biscuit cu ciocolata, nucile si alunele tocate, daca vreti sa ii faceti cu alune sau fructele uscate, daca vreti biscuit grozavi cu merisoare, de exemplu.
Pentru ca toata caldura produsa la framantat inmoaie prea mult aluatul cu unt, acesta trebuie lasat la frigider aproximativ o ora, sa se odihneasca si intareasca.
Dupa ce aluatul s-a intarit, se intind foi subtiri si se taie biscuitii in diferite forme. Se coc la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Sunt gata cand capata o culoare aurie. Daca ii puneti in cutii de tabla dup ace se racesc, isi patreaza consistenta si fragezimea chiar si doua saptamani.
oana
2017-11-21T14:19:04+02:00 at 2017-11-21T14:19:04+02:00
Buna, seamana reteta cu gustul acestor biscuiti?