Connect with us

Revistateo.ro

Reteta de cozonac de post. Nu are oua, lapte si nici unt

Retete de post

Reteta de cozonac de post. Nu are oua, lapte si nici unt

Vrei sa prepari o reteta de cozonac de post, insa nu stii cu ce sa inlocuiesti laptele sau untul? Exista o serie de alternative care nu pun in pericol pufosenia cozonacului tau preferat.

Reteta de cozonac pe care ti-o prezentam nu contine oua, lapte si nici unt, iar blatul sau este la fel de pufos ca si cand ar fi preparat cu lapte.

Reteta de cozonac de post

Ai nevoie de:

– jumatate de kilogram de faina;
– 200 de mililitri de apa calduta;
– 80 de mililitri de ulei de floarea soarelui din comert;
– 8 grame de drojdie granule;
– 150 de grame de zahar alb;
– o lingurita de extract de vanilie (sau zahar vanilinat);
– o lingurita de esenta de rom;
– o lingura de cacao;
– o lingurita de scortisoara;
– un praf de sare.

Cum se prepara:

1. Alege un bol de sticla si toarna in el faina, sarea si drojdia granule.

2. Dizolva zaharul in apa fierbinte si lasa-l cateva minute.

3. Adauga apoi apa calduta indulcita cu zahar peste faina. Poti pune si 5 grame de sofran, daca vrei sa ai un cozonac galbui la culoare (inlocuind astfel galbenusurile oualor).

4. Adauga treptat uleiul, esenta de rom si extractul de vanilie.

5. Incepe sa framanti pana aluatul se omogenizeaza si lasa-l la dospit pana in punctul in care iese putin din vasul folosit.

6. Ia un sfert din aluat si adauga cacaoa si scortisoara. Framanta pana se incorporeaza in aluat.

7. Intinde restul aluatului sub forma de dreptunghi. Trebuie sa fie cat mai subtire ca sa poate fi rulat. Ruleaza aluatul cu sucitorul pana se termina fasia cu cacao.

CITESTE SI: Reteta de cozonac ardelenesc

Reteta de cozonac dietetic

8. Pune cozonacul in tava si lasa-l inca putin la dospit (aproximativ 30 de minute).

9. Pune tava in cuptor pana cand se rumeneste. Cuptorul trebuie preincalzit la 180 de grade, iar cozonacul se face in aproximativ 45 de minute. Presara putin zahar tos la final si apoi taie feliile pe care sa le servesti musafirilor si celor dragi din familie.

Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top