Inedit
Reteta de detoxifiere cu Sfecla rosie
Published on
- Se taie crestetul sfeclelor cam 2 centrimentri si se spala bine fara a se elimina primul strat pentru a-si pastra mai bine aroma
- Treceti sfeclele prin uleiul de masline si siropul de artar apoi puneti-le intr-o tava, dati-le la cuptorul incins la 350 de grade pentru circa 45 de minute, dar nu uitati ca la fiecare 15 minute sa le intoarceti
- Pentru a verifica daca sunt gata, introduceti varful unui cutit in mijlocul sfeclei si scoatetile din cuptor atunci cand sunt putin crocante. Decojitile de primul strat si taiati-le in sferturi.
- Pentru dressing trebuie sa bateti cu telul uleiul de alune, iaurtul si sucul de portocale pana ce se omogenizeaza. Adaugati treptat sucul de lamaie si un praf de sare.
- Impartiti frunzele de spanac baby in 6 farfurii pentru salata. Montati bucatile de sfecla in centru apoi imprastiati alunele si maslinele. Amestecati dressing-ul inca o data apoi stropiti salata astfel incat sa combine toate aromele.