Deserturi
Rețeta de găluște din iaurt gratinate la cuptor. Desert simplu și delicios
Ai poftă de ceva dulce și ești în pană de idei? Îți prezentăm o rețetă simplă, la care nu te-ai fi gândit. Găluștele din iaurt gratinate, la cuptor, vor deveni desertul tău preferat!
Ingredintele de care ai nevoie pentru găluște din iaurt
Pentru pesmet ai nevoie de:
– 150 g pesmet
– 2 linguri zahar
– 50 g unt
Pentru găluște ai nevoie de:
– 700 ml iaurt
– 4 linguri zahăr
– 2 plicuri zahăr vanilat ( 160 g)
– 1 vârf de cuțit sare
– 2 ouă
– 200 g gris
Opțional poți adăuga:
– scorțișoară / cacao
– dulceaț preferată
– fructe proaspete
– ciocolată topită
Mod de preparare
Pentru pesmet:
Rumeniți puțin pesmetul împreuna cu zahărul în untul topit. Apoi dați recipientul deoparte.
Pentru găluște din iaurt:
Puneți iaurtul la fiert într-o cratiță, la foc mic. Adăugați zahărul, zahărul vanilat, sarea, ouăle bătute, omogenizați și lăsați pe foc până ce amestecul începe să fiarbă ușor.
Turnați în ploaie gris și amestecași bine cu telul pentru a nu se forma cocoloașe.
Lăsați pe foc mic amestecând continuu până ce grisul începe să se îngroașe, apoi dați deoparte și lăsați să se răcească aproximativ 15 minute.
Luați câte o lingură din compoziția cu gris răcită și formați găluștele.
Puneți-le în recipientul cu pesmet și asigurați-vă că s-au acoperit pe toate părțile.
Transferați una lângă alta într-un vas termorezistent și dați la cuptorul încins pentru circa 10-15 minute, la 180 grade sau până când găluștele sunt bine încălzite și pesmetul rumenit.
Serviți imediat, cât sunt calde, simple sau pudrate cu scorțișoară / cacao ori cu dulceața preferată.
Se potrivesc la fel de bine alături de fructe proaspete sau stropite cu ciocolată topita. Poftă bună!