Retete dietetice
Rețetă de maioneză pentru persoanele care vor să slăbească
Maioneza este considerată de mulți nutriționiști un produs interzis. Este unul din preparatele care îngrașă cel mai tare.
Există, însă, și o variantă sănătoasă, pentru persoanele care vor să consume maioneză la diferite preparate culinare.
Maioneza merge de minune cu cartofii copți sau cu pieptul de pui, două variante în regulă într-o cură de slăbire.
Rețeta de maioneză care nu îngrașă. Ingredientele necesare:
– un avocado copt;
– zeama de la o lămâie;
– 3 linguri de ulei de măsline;
– o lingură de muștar;
– sare, după gust.
Cum se prepară:
1. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să cureți fructul de coajă. Taie fructul de avocado în cubulețe și apoi trece-l în robotul de bucătărie.
2. Toarnă zeama de la o jumătate de lămâie peste pasta făcută în blender și amestecă puternic astfel încât să nu se oxideze.
3. Adaugă apoi uleiul de măsline, treptat. Mixează până obții o cremă fină.
4. Dacă nu e suficient de acră, adaugă și zeama de la cealaltă jumătate de lămâie.
CITESTE SI: TRUCURI UTILE: Cum sa prepari MAIONEZA fara sa o TAI
Maioneza iese cel mai bine daca o faci tu singura acasa. Va fi mai gustoasa si apreciata de invitatii de la masa de Craciun. Iata cum sa prepari maioneza fara sa o tai! Iti punem la dispozitie si 5 solutii pentru cazul in care aceasta se taie.
Cum sa prepari MAIONEZA fara sa o TAI!
CEL MAI IMPORTANT TRUC: numarul de galbenusuri crude trebuie sa fie egal cu numarul de galbenusuri fierte! Poti folosi un galbenus fiert in plus, dar niciodata sa nu ai mai multe oua crude, decat fierte.
LINGURA DE LEMN – OBLIGATORIE in prepararea in maionezei!
Pe langa galbenusuri, AI NEVOIE DE:
-o lingura de mustar
-un praf de sare
-o lingurita de zeama de lamaie
-ulei (200 ml pentru fiecare galbenus adaugat)
Cum sa prepari MAIONEZA fara sa o TAI
Alt truc este sa folosesti un castron de plastic, nu de portelan, si sub nicio forma de metal!
Intr-un castron curat, amesteca galbenusurile, faramitandu-le bine de tot pe cele fierte. Apoi adauga mustarul, sarea si zeama de lamaie, amestecand in ACELASI SENS, usor, pana se incorporeaza toate ingredientele. Dupa ce ai obtinut un amestec omogen, poti incepe adaugarea uleiului in fir subtire, amestecand in continuu, fara sa schimbi sensul.
Trucul este sa nu adaugi alta cantitate de ulei pana cea anterioara nu este incorporata in totalitate! Daca urmezi aceasta reteta, succesul este garantat!
Daca totusi, ai alta reteta pe care vrei neaparat sa o urmezi, dar stii ca se taie, iata ce trebuie sa faci!
5 SOLUTII PENTRU MAIONEZA TAIATA
1. Adauga cateva picaturi de apa fierbinte, apoi amesteca usor
2. Adauga o lingura de mustar, amestecand usor
3. Adauga un galbenus fiert si amesteca usor
4. Adauga un strop de apa rece si amesteca fara sa adaugi ulei
5. Adauga in castron putina zeama de lamaie
Mai stii si alte moduri cum sa prepari maioneza fara sa o tai? Spune-ne in comentarii!
Sursa foto: Shutterstock