Prajituri
Reteta de negresa
Este accesibila, delicioasa si usor de facut. Iti prezentam ceva delicios: reteta de negresa cu care ii poti cuceri pe toti.
Ingrediente necesare pentru reteta de negresa
– 3 oua;
– o cana de lapte;
– o cana si jumatate de zahar;
– un pachet mic de unt;
– 60 de grame de cacao;
– o cana de faina;
– un plic de praf de copt;
– un pliculet de praf de sare.
Cum se prepara negresa
1. Pune intr-o oala la foc mic laptele, zaharul si untul taiat bucatele si amesteca pana se omogenizeaza.
2. Pune cacaoa in timp ce amesteci, treptat, cu mare atentie sa iasa cocoloase.
3. Lasa amestecul la foc mic, pana da in clocot.
4. Scoate oala de pe foc si las-o la racit. Bate ouale (spuma de album se combina cu praful de sare.
Cum sa faci HAIOSE, deserul favorit din Ardeal
5. Pune spuma de albus cu sare intr-un vas mare si adauga galbenusurile. Foloseste apoi mixerul pentru o compozitie reusita.
6. Amesteca praful de copt in faina si, pentru finalizarea aluatului, introdu acest amestec in cel obtinut la punctele 4 si 5. Foloseste telul in aceasta etapa.
7. Toarna aluatul intr-o tava data cu faina si putin ulei. Introdu tava la cuptorul incins la 170 de grade.
8. Lasa tava in cuptor timp de 30 de minute.
9. Prajitura se pudreaza la final cu zahar praf sau se garniseste cu frisca, in functie de preferinte.
Reteta de negresa – VIDEO
Aceasta este cea mai simpla reteta de negresa. Pentru un plus de savoare, poti introduce in aluat bucati mici de ciocolata, stafide, nuci sau esenta de rom.
Negresa delicioasa, truc de la actrita Katherin Hepburn
Prajitura negresa este preferata de toata lumea. Celebra Katherine Hepburn (4 premii Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal) punea 100 de grame de nuci semimacinate in aluatul de negresa si 60 de grame de ciocolata neagra, plus zahar granulat. Efectul? Un deliciu cu marca hollywoodiana.
VEZI AICI RETETA DE NEGRESA DIN „BUCATARIA LUI TEO”
Sursa foto: Shutterstock, fashion365.ro