Retete de Paste
Reteta de Paste: Chec dietetic
Daca tii dieta, nu inseamna ca de Paste nu poti pregati un desert delicios cu putine calorii. Ai putea incerca sa pregatesti un chec dietetic din prune uscate (sau alte fructe) si ovaz. Iata cum se prepara aceasta reteta de Paste.
Reteta de Paste – Chec dietetic
Pentru acest desert ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 200 de grame de prune uscate (sau alte fructe)
– 2 pahare de 300 de ml de fulgi de ovaz
– 150 de ml de apa
– 2 oua
– 150 de ml de iaurt
– 150 de grame de zahar (alb sau brun), miere sau alt indulcitor, in functie de preferinte
– 2 linguri de ulei
– 2 lingurite de praf de copt
– 1/4 de lingurita de bicarbonat de sodiu
– 1/4 de lingurita de sare
– 50 de grame de nuci/alune/migdale
Checul se pregateste astfel:
– Intr-un recipient mai mare veti pune un pahar de fulgi de ovaz peste care veti turna apa fierbinte. Amestecati fulgii cu apa si asteptati 10-15 minute pana se racesc.
– Intre timp, veti taia fructele uscate.
– Macinati celalalt pahar de fulgi de ovaz.
– Amestecati cu iaurtul fulgii peste care ati pus apa. Folositi o lingura sau un tel pentru a face asta si aveti grija sa nu se formeze cocoloase.
– Peste acest amestec puneti ouale si zaharul si continuati sa amestecati bine.
– Dupa aceea puteti adauga sarea, uleiul, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Continuati sa amestecati ingredientele.
– Dupa aceea puneti in acel amestec si fulgii de ovaz pe care i-ati macinat, fructele uscate si nucile/alunele/migdalele.
– Puneti hartie de copt intr-o forma pentru chec. Dupa aceea turnati amestecul in acea tava.
– Puneti tava in cuptorul incalzit putin inainte. Lasati-o la foc potrivit pentru aproximativ o ora. Verificati din cand in cand pentru a vedea daca s-a copt checul.
– Cand este gata, scoateti tava din cuptor. Asteptati un sfert de ora pentru a se raci putin.
– Apoi puteti scoate checul din tava si indepartati hartia de copt.
Pofta buna!
Articole pe aceeasi tema:
Reteta de Paste: Chec aperitiv
Reteta de Paste: Tort egiptean