Connect with us

Revistateo.ro

Ai putea incerca o reteta de Paste care va fi pe placul celor dragi. Poti incerca sa gatesti cozonac cu ciocolata. Afla cum se prepara.

Retete de Paste

Reteta de Paste – Cozonac cu ciocolata

Ai putea incerca o reteta de Paste, care va fi pe placul celor dragi. Poti pregati cozonac cu ciocolata. Mai jos vei gasi reteta.

Reteta de Paste – Cozonac cu ciocolata

Pentru a pregati cozonacul ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 300 de grame de faina
– 60 de ml de lapte (trebuie sa fie caldut)
– 45 de ml de apa (trebuie sa fie calduta)
– 2 oua
– 40 de grame de zahar brun sau alb, dupa preferinte
– 45 de grame de unt (trebuie sa fie topit)
– 1/4 de lingurita de sare
– 3/4 dintr-un pliculet de drojdie uscata (dintr-un pliculet de 6 grame)
– 1 pliculet de zahar vanilat

Pentru a pregati umplutura ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 10 grame de unt
– 15 grame de ciocolata neagra
– 20 de grame de faina
– 20 de grame de cacao pudra
– 1 albus
– 80 de ml de apa
– 50 de grame de zahar

Cozonacul se prepara astfel. Pentru inceput, se face umplutura. Se va amesteca faina cu zaharul si cacaoa. Apoi se pune in amestec si albusul. Dupa aceea poti incepe sa pui apa, cate putina. Intre timp, puneti pe foc amestecul pentru umplutura cozonacului. Amestecati cu telul pana observati ca umplutura incepe sa se ingroase. Dupa ce luati de pe foc oala, puteti adauga in acel amestec si ciocolata neagra si untul. Amestecati bine, pentru ca cele doua ingrediente sa se topeasca. Pasta obtinuta se va lasa la racit. Dupa ce se raceste, se intinde intr-o punga de mici dimensiuni si se pune la frigider.

Cozonac cu ciocolata

Pentru aluat se amesteca faina cu sarea si zaharul. Ouale se bat si apoi se vor amesteca cu laptele, untul topit si apa. Amestecati aceste ingrediente fie cu mana, fie in masina de paine. Daca framantati cu mana, atunci trebuie sa lasati coca sa creasca timp de o ora, la caldura.

Ungeti o tava cu unt, dupa care presarati putina faina. Dupa ce creste aluatul, il vei imparti in cateva bucati, pe care le vei intinde. In interior vei pune ciocolata, dupa care vei rula aluatul. Vei pune totul in tava si veti lasa sa creasca timp de 45 de minute, la caldura.

Inainte de a pune la cuptor cozonacul, cuptorul trebuie incalzit la 220 de grade. Dupa ce veti pune cozonacii in cuptor, veti seta temperatura acestuia la 180 de grade. Lasati-i aproximativ o jumatate de ora, pana se vor rumeni deasupra.

Articole pe aceeasi tema:

Chef Scarlatescu dezvaluie cateva trucuri pentru a face cozonaci pufosi si deliciosi

Reteta de cozonac ardelenesc

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de Paste

To Top