Retete de Paste
Reteta de Paste: Cozonac fara framantare
Nu exista sarbatoare fara cozonac! Ca e Paste, ca e Craciun, acest desert se afla pe mesele tuturor romanilor. Iti spunem cum sa il faci fara sa te chinui cu framantatul.
Reteta de cozonac fara framantare
Ai nevoie de:
– 500 de grame de faina;
– 25 de grame de drojdie proaspata;
– 350 mililitri de lapte proaspat;
– 100 de grame de zahar;
– o jumatate de lingurita de sare;
– 4 galbenusuri;
– 50 de grame de unt;
– 4 plicuri de zahar vanilat;
– coaja rasa de la o lamaie.
Pentru umplutura ai nevoie de 300 de grame de rahat, o cana de stafide si esenta de rom.
Cum se prepara
1. Inainte de toate, pune faina intr-un vas si adauga treptat galbenusurile si coaja rasa de la lamaie.
2. Incalzeste laptele si adauga zaharul, sarea, zaharul vanilat, untul si drojdia.
CITESTE SI: Reteta de Paste – Cozonac cu ciocolata
CITESTE SI: Chef Scarlatescu dezvaluie cateva trucuri pentru a face cozonaci pufosi si deliciosi
3. Amesteca incontinuu, pana cand zaharul si drojdia se dizolva complet. Toarna apoi faina si continua sa amesteci pana cand amestecul se omogenizeaza . Acopera vasul cu un prosop curat si lasa aluatul la dospit o ora. Stii ca aluatul e bun de umplut si pus in tava atunci cand isi dubleaza forma.
4. Umple apoi aluatul dupa forma pe care vrei s-o aiba cozonacul tau. Se pune la foc in cuptorul preincins, iar tava se tapeteaza cu foaie de aluminiu. Cozonacul se unge cu putin galbenus de ou pentru stralucire. E gata in 30-40 de minute! Pofta buna!