Connect with us

Revistateo.ro

Rețetă de post - Macaroane cu nucă

Retete de post

Rețetă de post – Macaroane cu nucă

Cu siguranță vă amintiți de macaroanele cu nucă din copilărie. Această rețetă este una foarte simplă, sățioasă și gustoasă. Iată cum o puteți prepara!

Ingrediente necesare:

– 500 de grame de macaroane

– 250 de grame de nuci

– 50 de grame de margarină

– esență de vanilie

– 100 de grame de zahăr

– un vârf de linguriță de scorțișoară măcinată

– un vârf de linguriță de nucșoară măcinată

CITEȘTE ȘI: SALAM DE BISCUIȚI DE POST

Mod de preparare:

Se pune o oală încăpătoare umplută cu apă, la foc iute. Când apa începe să fiarbă se adaugă un praf de sare și se pun macaroanele. Se lasă la fiert conform timpului de pe ambalaj.

Între timp se dau nucile prin mașina de măcinat și se amestecă cu scorțișoara și nucșoara.

După ce au fiert, macaroanele se trec sub un jet de apă rece și se lasă la scurs într-o sită.

Într-o cratiță se topește margarina la foc mic, se adaugă zahărulși se lasă totul pe foc până ce zahărul s-a topit. Apoi se ia cratița de pe aragaz și se adaugă nucile amestecate cu condimente și esența de vanilie. Compoziția formată se toarnă peste macaroane. Se amestecă rapid pentru a nu se lipi macaroanele între ele.

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top