Stiri
Reţetă de POST: Supă de linte cu usturoi
Reţetă de POST: Supă de linte cu usturoi. Lintea este ideală pentru a fi consumată în perioada în care lăsăm carnea şi lactatele deoparte, întrucât este o sursă importantă de fibre şi proteine. Pentru că poate fi folosită în numeroase moduri, aceasta poate să înlocuiască fasolea, care se fierbe foarte greu.
Ingredientele necesare pentru această supă sunt: 500 grame linte, o ceapă mare, 2 căţei de usturoi, cimbru, 50 grame margarină, crutoane.
Mod de preparare: Se fierbe lintea cu ceapa respectivă, o crenguţă de cimbru, usturoi şi puţină sare. Se scoate zarzavatul din oală, iar lintea se trece printr-o sită. Piureul rezultat se adaugă la loc în zeama în care a fiert şi se dă din nou în clocot, în timp ce se adaugă margarina. Se serveşte apoi caldă, alături de crutoane.
Crutoanele se pot face foarte uşor în casă. Aveţi nevoie de câteva felii de pâine (de preferat să nu fie foarte proaspătă), pe care trebuie să le tăiaţi sub formă de cuburi. Acestea se dau prin puţin ulei, sare, piper, busuioc (pentru a fi cât mai aromate). Se pun apoi într-o tavă în cuptorul încins, preţ de câteva minute, până devin aurii.
Poftă Bună!